Mosselen met pastis, pasta en aioli
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
4 op 5Andere
Overig
Pasta
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 4 kg mosselen
- 1 koffielepel zout
- 20 cl zonnebloemolie
- 1 koffielepel citroensap
- 10 cl olijfolie (voor de aioli)
- 1 eierdooier op kamertemperatuur
- 1 koffielepel mosterd van Dijon
- 3 teentjes knoflook
- Zwarte peper
- 2 takjes verse dille
- 2 uien
- 8 eetlepels pastis
- 8 kleine tagliatellenestjes
- peper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2022021600095790000
S2005071900206340000
S2020072800450660000
S2009052200011080000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 25 min.
- Aioli: plet de teentjes knoflook en het zout in een vijzel tot je een fijne massa krijgt. Doe deze in een slakom met de eierdooier, voeg er de mosterd aan toe en roer net zoals bij mayonaise, terwijl je beetje bij beetje de olijf- en zonnebloemolie toevoegt. Doe het citroensap erbij en kruid naar smaak.
- Was de mosselen in stromend koud water en laat ze uitlekken.
- Kook de pasta al dente.
- Zet twee grote kookpotten op het fornuis en doe in beide 2 eetlepels olijfolie en een in plakjes gesneden ui. Fruit de uien 2 min. en doe vervolgens de mosselen in de potten. Doe het deksel op de potten en verwarm op een hoog vuur.
- Voeg de pastis en de zwarte peper toe, schud goed en laat verder koken.
- Laat de pasta uitlekken, verdeel hem over grote, diepe borden of kleine mosselpotjes. Doe er de mosselen en wat kookvocht bij, meng en besprenkel met wat olijfolie. Decoreer met wat dille. Serveer onmiddellijk samen met de aioli in een apart kommetje.
Kooktip
De mosselen zijn gaar wanneer alle schelpen open zijn. Dat duurt ongeveer 5 min.
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Herfst
Pasta
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2022021600095790000
S2005071900206340000
S2020072800450660000
S2009052200011080000
Laad nog 4 producten