Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

NIEUW NIEUW NIEUWOns nieuw exclusief abonnement is er! Delhaize delivery +, dat is onbeperkt je boodschappen thuis leveren vanaf € 10 per maand.Lees meer

Recept zoekresultatenMosselen met pastis, pasta en aioli
Delhaize logo
  • 00:00
    -04:33
  • Mosselen met pastis, pasta en aioli

Mosselen met pastis, pasta en aioli

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Pasta
Mosselen met pastis, pasta en aioli

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 kg mosselen
  • 1 koffielepel zout
  • 20 cl zonnebloemolie
  • 1 koffielepel citroensap
  • 10 cl olijfolie (voor de aioli)
  • 1 eierdooier op kamertemperatuur
  • 1 koffielepel mosterd van Dijon
  • 3 teentjes knoflook
  • Zwarte peper
  • 2 takjes verse dille
  • 2 uien
  • 8 eetlepels pastis
  • 8 kleine tagliatellenestjes
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Hangcultuur Mosselen
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2022021600095790000
  • Sap | Citroen
    25 cl
    1,44 €/l
    €0,36
    S2005071900206340000
  • Olijfolie | Extra vierge | Bio
    50 cl
    8,58 €/l
    €4,29
    S2020072800450660000
  • Mosterd | Dijon
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2009052200011080000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min.

    1. Aioli: plet de teentjes knoflook en het zout in een vijzel tot je een fijne massa krijgt. Doe deze in een slakom met de eierdooier, voeg er de mosterd aan toe en roer net zoals bij mayonaise, terwijl je beetje bij beetje de olijf- en zonnebloemolie toevoegt. Doe het citroensap erbij en kruid naar smaak.
    2. Was de mosselen in stromend koud water en laat ze uitlekken.
    3. Kook de pasta al dente.
    4. Zet twee grote kookpotten op het fornuis en doe in beide 2 eetlepels olijfolie en een in plakjes gesneden ui. Fruit de uien 2 min. en doe vervolgens de mosselen in de potten. Doe het deksel op de potten en verwarm op een hoog vuur.
    5. Voeg de pastis en de zwarte peper toe, schud goed en laat verder koken.
    6. Laat de pasta uitlekken, verdeel hem over grote, diepe borden of kleine mosselpotjes. Doe er de mosselen en wat kookvocht bij, meng en besprenkel met wat olijfolie. Decoreer met wat dille. Serveer onmiddellijk samen met de aioli in een apart kommetje.

    Kooktip

    De mosselen zijn gaar wanneer alle schelpen open zijn. Dat duurt ongeveer 5 min.

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Herfst
    Pasta
    • 00:00
      -04:33
    • Mosselen met pastis, pasta en aioli

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Hangcultuur Mosselen
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2022021600095790000
  • Sap | Citroen
    25 cl
    1,44 €/l
    €0,36
    S2005071900206340000
  • Olijfolie | Extra vierge | Bio
    50 cl
    8,58 €/l
    €4,29
    S2020072800450660000
  • Mosterd | Dijon
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2009052200011080000