Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenMosselen marinière
Delhaize logo
 • Mosselen marinièreA

Mosselen marinière

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Lactose vrij
Hoofdgerecht
Mosselen marinièreA

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
 • 2 kg mosselen
 • 4 sjalotten
 • 2 stengels groene selder
 • 2,5 dl droge witte wijn
 • 2 el olijfolie
 • 4 takjes bladpeterselie
 • peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min. + 5 min. kooktijd

 1. Spoel de mosselen grondig.
 2. Snipper de sjalotjes en de selder fijn (houd het loof apart); fruit ze 5 min op een zacht vuurtje in een grote kookpot met de olie (of in 2 individuele kookpotten). Overgiet met witte wijn en laat voor de helft inkoken, op een hoog vuur.
 3. Doe de mosselen in de kookpot met de gehakte peterselie en het loof van de selder. Zet het deksel op de pan en verwarm ± 5 min op een hoog vuur, tot alle mosselen open zijn. Schud de kookpot intussen af en toe. Geef er frietjes bij.

Kooktip

Laat de mosselen vooral niet te lang koken, anders worden ze taai.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 361; energie (kCal): 87; vetten (g): 4; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 2,4; suikers (g): 0,2; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 6; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 351,04
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Lactose vrij
Diner
Herfst
Hoofdgerecht
 • Mosselen marinièreA

Deze recepten kan je ook leuk vinden