Recept zoekresultatenMosselen Marinières
Delhaize logo
  • Mosselen Marinières
    A

Mosselen Marinières

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

2 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Mosselen MarinièresA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 feuilles laurier
  • 4 kg mosselen
  • 3 takjes tijm
  • 2 kl boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 dl witte wijn
  • 3 takjes peterselie
  • zwarte peper
  • 2 uien

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kruiden | Laurierblad

Santa Maria

Kruiden | Laurierblad

16 gr

€6,55

Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70

Delhaize

Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70

4 × 1 kg

€21,00

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Bergerac Sec Wit

France - Sud Ouest

Bergerac Sec Wit

75 cl

€3,99

Kruiden | Peterselie

Santa Maria

Kruiden | Peterselie

8 gr

€2,95

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Reeds in je keuken

Boter | Zacht | Ardeens

Carlsbourg

Boter | Zacht | Ardeens

250 gr

€3,59

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€39,23

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min.

  1. Was de mosselen onder koud stromend water en laat ze uitlekken.
  2. Snijd de look en de ui in fijne plakjes en stoof ze in boter.
  3. Doe de mosselen, de tijm, de laurierbladeren en de zwarte peper erbij en sluit af met het deksel. Breng aan de kook en giet de witte wijn er na 2 min bij.
  4. Laat de mosselen verder garen.
  5. Voeg er ten slotte nog wat gehakte peterselie aan toe.

Kooktip

Voor meer smaak kun je eventueel nog een klontje boter toevoegen. 

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 311; energie (kCal): 74; vetten (g): 1,8; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 4; suikers (g): 0,8; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 7,7; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 236,43
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 311; energie (kCal): 74; vetten (g): 1,8; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 4; suikers (g): 0,8; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 7,7; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 236,43
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Gluten vrij
Diner
Zomer,Herfst
Hoofdgerecht
  • Mosselen Marinières
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kruiden | Laurierblad

Santa Maria

Kruiden | Laurierblad

16 gr

€6,55

Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70

Delhaize

Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70

4 × 1 kg

€21,00

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Bergerac Sec Wit

France - Sud Ouest

Bergerac Sec Wit

75 cl

€3,99

Kruiden | Peterselie

Santa Maria

Kruiden | Peterselie

8 gr

€2,95

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Reeds in je keuken

Boter | Zacht | Ardeens

Carlsbourg

Boter | Zacht | Ardeens

250 gr

€3,59

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€39,23