Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenMontélimarmarquise met lauwe rode vruchtenmoes
Delhaize logo
  • Montélimarmarquise met lauwe rode vruchtenmoes

Montélimarmarquise met lauwe rode vruchtenmoes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Kerst
Dessert
Montélimarmarquise met lauwe rode vruchtenmoes

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 1 pakje diepgevroren bosvruchten « Crops »
  • 40 g griessuiker
  • 100 g pure dessertchocolade in stukjes gebroken (of Callets)
  • 16 cl room
  • 125 g ricotta
  • 80 g zachte Montélimarnoga

Begin met koken

  1. Smelt onder voortdurend roeren en op zacht vuur de verkruimelde noga in 8 cl room. Zet de pan van het vuur, voeg de chocolade toe en laat 1 min. rusten. Meng met de garde.
  2. Prak de ricotta met een vork met 25 g suiker in een kom. Voeg de nogaroom toe en meng goed.
  3. Klop de room stijf (in een koude kom) en spatel door het chocolademengsel. Dek af en laat enkele uren (of zelfs een nacht) opstijven in de koelkast.
  4. Laat de vruchten in een vergiet volledig ontdooien. Verwarm ze, net voor het opdienen, in een steelpan met 15 g suiker op zacht vuur. Laat 2 min. sudderen en zet van het vuur.
  5. Vorm met 2 eetlepels quenelles, schik op borden, werk af met het fruit en dien onmiddellijk op.

Kooktip

  • Vervang de bosvruchten door exotisch fruit (ook diepgevroren)
  • Giet de mousse in siliconevormen en laat opstijven in de diepvriezer. Haal de bevroren marquises uit de vorm en laat op de borden ontdooien in de koelkast.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Kerst
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • Montélimarmarquise met lauwe rode vruchtenmoes