Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Delhaize logo
  • Mojito-ijsjesB

Mojito-ijsjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegan
Overig
Dessert
Mojito-ijsjesB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 6 borrelglazen
  • 6 stokjes
  • 50 ml witte rum
  • 25 ml vloeibare rietsuiker
  • 50 ml limoensap
  • 100 ml water
  • 1 theelepel limoenzeste
  • 6 blaadjes verse munt

Begin met koken

Bereidingstijd: Bereidings- en kooktijd : 30 min.

  1. Meng de rum, de vloeibare rietsuiker, het limoensap, het water, de limoenzeste en de muntblaadjes in een karaf en giet in de borrelglaasjes. Let erop dat de zeste en de munt goed verdeeld zijn.
  2. Zet je stokjes erin en plaats minimum 3 tot 4 uur in de diepvriezer.
  3. Houd de borrelglaasjes even onder lauw water om de mojito-ijsjes eruit te halen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 57; energie (kCal): 13; vetten (g): 0; verzadigde vetten (g): 0; koolhydraten (g): 1,5; suikers (g): 1,2; vezels (g): 0,1; eiwitten (g): 0,1; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 56,8
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegan
Overig
Overig
Zomer
Dessert
  • Mojito-ijsjesB