Recept zoekresultatenMoelleux met wortelen en noten
Delhaize logo
  • Moelleux met wortelen en notenC

Moelleux met wortelen en noten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

3 op 5
Gluten vrij
Dessert
Moelleux met wortelen en notenC

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 4 eieren
  • 400 g wortelen
  • 100 g walnootpitten
  • 160 g amandelpoeder
  • 50 g kokospoeder
  • 1 kl bakpoeder
  • 200 g kokosbloesemsuiker
  • 2 dl rijstolie
  • 1 koffielepel kaneelpoeder
  • 3 jonge wortelen (voor de afwerking)
  • 50 g walnootpitten (voor de afwerking)
  • 100 g verse kaas in een vlootje (40% v.g.) (voor de afwerking)
  • 35 g bloemsuiker (voor de decoratie)
  • 1 el vloeibare honing (voor de afwerking)
  • 35 g boter (voor de afwerking)

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min. + 50 min. kooktijd

  1. Verwarm de oven voor op 170°C. Rasp de wortelen en hak 100 g noten grof met een mes. Doe alles in een grote kom en meng goed met de eieren, het amandel- en kokospoeder, de kokosbloesemsuiker, het bakpoeder, de rijstolie en de kaneel. Bekleed de bakvorm met bakpapier en giet er het deeg in. Schuif 50 min in de oven. Laat in de bakvorm afkoelen.
  2. Gril 50 g noten op een matig vuurtje in een antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof. Hak ze grof. Borstel de jonge wortelen schoon en snijd de topjes af met een stukje van het groen.
  3. Klop de verse kaas, de malse boter, de bloemsuiker en de honing langzaam op tot een smeuïge crème. Verdeel de crème over de ontvormde taart, prik er de topjes van de 3 jonge wortelen in, werk af met een beetje loof en bestrooi met gehakte noten. Dien koel op.

Tip: Hoe haal je deze breekbare taart zonder brokken uit de vorm? Eenvoudig: bedek ze met bakpapier en dan met een groot omgedraaid bord. Houd alles goed samen en draai snel om. Verwijder de bakvorm en het bakpapier. Leg dan de dienschotel omgekeerd op de taart, draai nog eens om en klaar!


Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1438; energie (kCal): 347; vetten (g): 27,7; verzadigde vetten (g): 6; koolhydraten (g): 18,7; suikers (g): 16,5; vezels (g): ; eiwitten (g): 5,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 509,05
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Dessert
Dessert
  • Moelleux met wortelen en notenC

Deze recepten kan je ook leuk vinden