Recept zoekresultatenMocktail met citrusvruchten, kurkuma en rozemarijngembersiroop
Delhaize logo
  • Mocktail met citrusvruchten, kurkuma en rozemarijngembersiroopE

Mocktail met citrusvruchten, kurkuma en rozemarijngembersiroop

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Lactose vrij
Dranken en cocktails
Mocktail met citrusvruchten, kurkuma en rozemarijngembersiroopE

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 1/2 sinaasappelen
  • 2 rode pompelmoezen
  • 2 citroenen
  • 1 limoen
  • 150 g ruwe rietsuiker
  • 600 g schilferijs
  • 6 takken rozemarijn
  • 8 cm gember
  • 1 eetlepel kurkuma

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 20 min. kooktijd (+ 30 min. afkoeltijd)

  1. Snijd de gember in plakjes. Breng 1,5 dl water in een steelpan aan de kook met de rietsuiker, 2 takjes rozemarijn en de gember. Laat 20 min. op een zacht vuurtje sudderen (giet er een beetje water bij als de siroop te dik wordt). Doe de kurkuma in een kom, filter er de siroop bovenop, meng goed en laat afkoelen.
  2. Snijd de limoen en de halve sinaasappel in schijfjes en houd ze apart. Schil 1 pompelmoes, 1 sinaasappel en 1 citroen à vif. Snijd de partjes tussen de vliezen uit en verdeel ze over 4 glazen (inhoud 3 dl).
  3. Pers het sap van 1 citroen, 2 sinaasappelen en 1 pompelmoes. Schenk het sap in de glazen, voeg de siroop en het schilferijs toe. Werk af met limoenschijfjes, sinaasappelschijfjes en 1 takje rozemarijn. Dien meteen op.

Tip: En voor een versie met alcohol? Gemakkelijk: voeg 6 cl wodka per glas toe.

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Dranken en cocktails
  • Mocktail met citrusvruchten, kurkuma en rozemarijngembersiroopE