Recept zoekresultatenMinuutsteak en courgettesalade met mozzarella
Delhaize logo
  • Minuutsteak en courgettesalade met mozzarella

Minuutsteak en courgettesalade met mozzarella

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Buiten eten
Hoofdgerecht
Minuutsteak en courgettesalade met mozzarella

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g minuutsteak
  • 1 klontje boter
  • 1 koffielepel mosterd op grootmoeders wijze
  • 2 el vloeibare honing
  • 2 eetlepels xeresazijn
  • 1 eetlepel olijfolie (voor de pan)
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 125 g buffelmozzarella's
  • 1 bussel rode (of rode en witte) radijzen
  • 2 middelgrote courgettes
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Biefstuk | Minuut | Belgisch rund
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Mosterd | Oude wijze
    380 gr
    8,66 €/kg
    €3,29
  • Honing | Bloemen
    250 gr
    6,36 €/kg
    €1,59
  • Azijn | Xérès
    25 cl
    8,76 €/l
    €2,19
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min.

    1. Doe de azijn en de honing in een kommetje, klop los met de garde. Voeg dan de mosterd, de olijfolie, peper en zout toe.
    2. Maak met een dunschiller fijne reepjes van de courgette. Doe ze in een schaal, overgiet met de vinaigrette en meng voorzichtig. Dek af en laat in de koelkast rusten. Snij de radijzen in kwartjes en scheur de mozzarella in stukjes; zet opzij.
    3. Verwarm de boter en de olie in een grote pan, voeg dan de pijnboompitten toe. Snij de minuutsteaks in 3 en leg ze in de pan. Bak ze aan beide kanten bruin op hevig vuur. Kruid met peper en zout.
    4. Doe de mozzarella en de radijzen bij de courgettesalade. Dien meteen op met het vlees en de geroosterde pijnboompitten. Serveer met knapperig brood.

    Kooktip

    Voor heel knapperige radijsjes, dompel je ze een uur in een kom met ijswater.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Andere
    Buiten eten
    Diner
    Zomer
    Hoofdgerecht
    • Minuutsteak en courgettesalade met mozzarella

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Biefstuk | Minuut | Belgisch rund
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Mosterd | Oude wijze
    380 gr
    8,66 €/kg
    €3,29
  • Honing | Bloemen
    250 gr
    6,36 €/kg
    €1,59
  • Azijn | Xérès
    25 cl
    8,76 €/l
    €2,19