Recept zoekresultatenMiniworstenbroodjes 'veggie & meat' (voor de 'veggie' versie)
Delhaize logo
  • Miniworstenbroodjes 'veggie & meat' (voor de 'veggie' versie)C

Miniworstenbroodjes 'veggie & meat' (voor de 'veggie' versie)

door Sofie Dumont

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Klassiek
Kerst,Party
Aperitief
Miniworstenbroodjes 'veggie & meat' (voor de 'veggie' versie)C

Ingrediënten voor 24 Porties

24 Porties
  • 300 g zoete aardappelen
  • 1 ei
  • 1/2 ui
  • 1 plak bladerdeeg
  • 2 el bloem
  • 2 eetlepels geraspte parmezaan
  • 1 koffielepel mosterd
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 2 kl satékruiden
  • 1 afgestreken kl curry
  • 1 koffielepel komijn in poedervorm
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • zout en peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 40 min. + 25 min. kooktijd

  1. Stoom de zoete aardappelen ± 20 min.: ze moeten heel zacht worden. Laat ze afkoelen, schil ze en plet het vruchtvlees. Voeg de fijngehakte ui toe, samen met alle kruiden, de gehakte bladpeterselie, de mosterd, het paneermeel, zout en peper.
  2. Verwarm de oven voor op 185°C. Snijd het bladerdeeg in 2 rechthoeken van 11 cm breedte; verwijder het bakpapier niet. Schik de helft van de bereiding in het midden van elke rechthoek, in de vorm van een lange worst. Plooi de zijkanten van het deeg over de worst en druk op de randen om ze vast te hechten; maak de uiteinden gelijk. Snijd de bolle kant van de worstenbroodjes ± om de 2 cm met een schaar in. Draai om de 2 stukken telkens 1 stuk naar de andere kant, zo liggen ze geschrankt. Draai ze één voor één, zonder ze los te maken, met de kant van de vulling naar boven. Smeer ze in met losgeklopt ei en bestrooi ze dan met sesam en parmigiano.
  3. Meng het vlees, de fijngehakte peterselie, de fijngehakte ui, de satékruiden, de mosterd, zout en peper. Volg alle stappen van de veggie-versie, maar zonder sesam en parmigiano.
  4. Bak het geheel 25 min. goudbruin in de oven en dien warm op, met augurken, uien en mosterd.

Kooktip

Bladerdeeg laat zich gemakkelijker snijden en verwerken als het heel koud is, haal de vellen dus één voor één uit de koelkast.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 755; energie (kCal): 180; vetten (g): 8,5; verzadigde vetten (g): 3,2; koolhydraten (g): 18,4; suikers (g): 3,3; vezels (g): 3,4; eiwitten (g): 6,4; zout (g): 1,5. Energie (kcal/portie): 39,26
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Klassiek
Kerst,Party
Aperitief
  • Miniworstenbroodjes 'veggie & meat' (voor de 'veggie' versie)C