Recept zoekresultatenMiniworstenbroodjes ‘veggie & meat’ (voor de ‘meat’ versie)
Delhaize logo
  • Miniworstenbroodjes ‘veggie & meat’ (voor de ‘meat’ versie)

Miniworstenbroodjes ‘veggie & meat’ (voor de ‘meat’ versie)

door Sofie Dumont

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

5 op 5
Party,Eindejaar
Hapjes
Miniworstenbroodjes ‘veggie & meat’ (voor de ‘meat’ versie)

Ingrediënten voor 24 Porties

24 Porties
  • 1 ei
  • 1/2 ui
  • 1 plak bladerdeeg
  • 1 koffielepel mosterd
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 2 kl satékruiden
  • 250 g rund- en varkensgehakt zonder kruiden
  • kleine augurken, uien op azijn en mosterd (voor de garnituur)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,28 €/st
    €1,69
    F2010083100116000000
  • Bladerdeeg | Vers
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    230 gr
    3,22 €/kg
    €0,74
    F2012031300129700000
  • Bladpeterselie Verpakt
    100 gr
    13,50 €/kg
    €1,35
    F2019013100030620000
  • Augurken | Azijn | Extra fijn
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    210 gr
    4,24 €/kg
    €0,89
    S2000053100012130000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 40 min. + 25 min. kooktijd

    1. Stoom de zoete aardappelen ± 20 min.: ze moeten heel zacht worden. Laat ze afkoelen, schil ze en plet het vruchtvlees. Voeg de fijngehakte ui toe, samen met alle kruiden, de gehakte bladpeterselie, de mosterd, het paneermeel, zout en peper.
    2. Verwarm de oven voor op 185°C. Snijd het bladerdeeg in 2 rechthoeken van 11 cm breedte; verwijder het bakpapier niet. Schik de helft van de bereiding in het midden van elke rechthoek, in de vorm van een lange worst. Plooi de zijkanten van het deeg over de worst en druk op de randen om ze vast te hechten; maak de uiteinden gelijk. Snijd de bolle kant van de worstenbroodjes ± om de 2 cm met een schaar in. Draai om de 2 stukken telkens 1 stuk naar de andere kant, zo liggen ze geschrankt. Draai ze één voor één, zonder ze los te maken, met de kant van de vulling naar boven. Smeer ze in met losgeklopt ei en bestrooi ze dan met sesam en parmigiano.
    3. Meng het vlees, de fijngehakte peterselie, de fijngehakte ui, de satékruiden, de mosterd, zout en peper. Volg alle stappen van de veggie-versie, maar zonder sesam en parmigiano.
    4. Bak het geheel 25 min. goudbruin in de oven en dien warm op, met augurken, uien en mosterd.

    Kooktip

    Bladerdeeg laat zich gemakkelijker snijden en verwerken als het heel koud is, haal de vellen dus één voor één uit de koelkast.

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Party,Eindejaar
    Hapjes
    • Miniworstenbroodjes ‘veggie & meat’ (voor de ‘meat’ versie)

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,28 €/st
    €1,69
    F2010083100116000000
  • Bladerdeeg | Vers
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    230 gr
    3,22 €/kg
    €0,74
    F2012031300129700000
  • Bladpeterselie Verpakt
    100 gr
    13,50 €/kg
    €1,35
    F2019013100030620000
  • Augurken | Azijn | Extra fijn
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    210 gr
    4,24 €/kg
    €0,89
    S2000053100012130000