• Onze winkels
Terug

Miniworstenbroodjes ‘veggie & meat’ (voor de ‘meat’ versie)

door Sofie Dumont

Makkelijk
Goedkoop
Meer dan 60 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

You have already rated this[NL]

  • Gang: Aperitief
  • Gelegenheid: Party,Kerst

Dit recept versturen

Miniworstenbroodjes ‘veggie & meat’ (voor de ‘meat’ versie)
Makkelijk
Goedkoop
Meer dan 60 min.

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Ingrediënten

- 24 Porties +
  • 1 ei
  • 1/2 ui
  • 1 bladerdeeg
  • 1 koffielepel mosterd
  • 4 takjes platte peterselie
  • 2 kl satékruiden
  • 250 g rund- en varkensgehakt zonder kruiden
  • kleine augurken, uien op azijn en mosterd (voor de garnituur)
Miniworstenbroodjes ‘veggie & meat’ (voor de ‘meat’ versie)
Bereiding

Bereidingstijd: 40 min. + 25 min. kooktijd

  1. Stoom de zoete aardappelen ± 20 min.: ze moeten heel zacht worden. Laat ze afkoelen, schil ze en plet het vruchtvlees. Voeg de fijngehakte ui toe, samen met alle kruiden, de gehakte bladpeterselie, de mosterd, het paneermeel, zout en peper.
  2. Verwarm de oven voor op 185°C. Snijd het bladerdeeg in 2 rechthoeken van 11 cm breedte; verwijder het bakpapier niet. Schik de helft van de bereiding in het midden van elke rechthoek, in de vorm van een lange worst. Plooi de zijkanten van het deeg over de worst en druk op de randen om ze vast te hechten; maak de uiteinden gelijk. Snijd de bolle kant van de worstenbroodjes ± om de 2 cm met een schaar in. Draai om de 2 stukken telkens 1 stuk naar de andere kant, zo liggen ze geschrankt. Draai ze één voor één, zonder ze los te maken, met de kant van de vulling naar boven. Smeer ze in met losgeklopt ei en bestrooi ze dan met sesam en parmigiano.
  3. Meng het vlees, de fijngehakte peterselie, de fijngehakte ui, de satékruiden, de mosterd, zout en peper. Volg alle stappen van de veggie-versie, maar zonder sesam en parmigiano.
  4. Bak het geheel 25 min. goudbruin in de oven en dien warm op, met augurken, uien en mosterd.

Kooktip

Bladerdeeg laat zich gemakkelijker snijden en verwerken als het heel koud is, haal de vellen dus één voor één uit de koelkast.

Meer recepten

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst