Delhaize logo
  • Mininestjes
Mininestjes

Mininestjes

Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

8 porties
  • 100 g boter
  • 100 g « Callets » of gehakte pure dessertchocolade
  • 24 gesuikerde eitjes (Vanparys)
  • 100 g gesuikerde geconcentreerde melk (in tube)
  • 200 g "Maria" koekjes
  • 1/2 pakje « Mikado » Lu
  • 2 kl chocoladepoeder
  • 20 cl volle melk
  • 100 g boter
  • 100 g « Callets » of gehakte pure dessertchocolade
  • 24 gesuikerde eitjes (Vanparys)
  • 100 g gesuikerde geconcentreerde melk (in tube)
  • 200 g "Maria" koekjes
  • 1/2 pakje « Mikado » Lu
  • 2 kl chocoladepoeder
  • 20 cl volle melk

Begin met koken

1
Doe de geconcentreerde melk en de chocolade in een steelpannetje; verwarm op een zacht vuur tot de chocolade gesmolten is. Neem van het vuur en voeg de boter in blokjes toe. Laat 1 min rusten en roer tot een gladde room. Giet in een grote kom en laat 5 min rusten.
2
Los de Choco Instant op in de melk. Dompel een koekje hierin gedurende 30 sec en leg het koekje op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met chocoladeroom en leg hierop een tweede in chocolademelk gedompeld koekje. Ga zo door tot je 8 torentjes van elk 4 koekjes bekomt.
3
Neem een torentje in de hand, bestrijk de randen met chocoladeroom, leg terug op de bakplaat en bedek ook de bovenzijde met de chocoladeroom. Doe hetzelfde met de 7 andere torentjes. Snijd de Mikadokoekjes in 3 en schik ze op de taartjes zoals de takjes van een nestje.
4
Bedek de bakplaat met cellofaan en zet in de koelkast. Laat 24 u rusten zodat de koekjes zacht worden.
5
Haal de nestjes 30 min op voorhand uit de koelkast, versier met eitjes en serveer op kamertemperatuur.
1
Doe de geconcentreerde melk en de chocolade in een steelpannetje; verwarm op een zacht vuur tot de chocolade gesmolten is. Neem van het vuur en voeg de boter in blokjes toe. Laat 1 min rusten en roer tot een gladde room. Giet in een grote kom en laat 5 min rusten.
2
Los de Choco Instant op in de melk. Dompel een koekje hierin gedurende 30 sec en leg het koekje op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met chocoladeroom en leg hierop een tweede in chocolademelk gedompeld koekje. Ga zo door tot je 8 torentjes van elk 4 koekjes bekomt.
3
Neem een torentje in de hand, bestrijk de randen met chocoladeroom, leg terug op de bakplaat en bedek ook de bovenzijde met de chocoladeroom. Doe hetzelfde met de 7 andere torentjes. Snijd de Mikadokoekjes in 3 en schik ze op de taartjes zoals de takjes van een nestje.
4
Bedek de bakplaat met cellofaan en zet in de koelkast. Laat 24 u rusten zodat de koekjes zacht worden.
5
Haal de nestjes 30 min op voorhand uit de koelkast, versier met eitjes en serveer op kamertemperatuur.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Chocolade | Tablet | Puur 70% | cacaokorrels | FT

Galler

Chocolade | Tablet | Puur 70% | cacaokorrels | FT

2 × 80 gr

€5,70

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Koffiemelk | Romig

Inex

Koffiemelk | Romig

2 × 10 x 7,5 gr

€1,78

Zandkoekjes | Natuur

Céréal

Zandkoekjes | Natuur

2 × 132 gr

€7,38

Koekjes | Chocolade | Melkchocolade

LU

Koekjes | Chocolade | Melkchocolade

75 gr

€2,15

Melk | Verse | Volle | Bio

Delhaize

Melk | Verse | Volle | Bio

1 l

Bio

€2,05

Reeds in je keuken

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Totaal:
€21,15