Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten bepaalde producten van het merk Delhaize niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenMinikapoenfilet gebakken in truffelboter met boontjes, witloof, pommes duchesse en truffelsaus
Delhaize logo
  • Minikapoenfilet gebakken in truffelboter met boontjes, witloof, pommes duchesse en truffelsaus

Minikapoenfilet gebakken in truffelboter met boontjes, witloof, pommes duchesse en truffelsaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Andere
Kerst
Hoofdgerecht
Minikapoenfilet gebakken in truffelboter met boontjes, witloof, pommes duchesse en truffelsaus

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 kapoenfilets
  • 1 snuifje nootmuskaat
  • 3 eidooiers
  • 1 kg aardappelen
  • 30 g truffelschilfers
  • 50 g boter (voor de pomme duchesse)
  • 4 blaadjes prei
  • 4 stronkjes miniwitloof
  • 120 g boontjes
  • 1 blokje gevogeltebouillon
  • 3 dl room
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Muskaatnoot | Gebroken | Molen
    50 gr
    57,00 €/kg
    €2,85
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,29 €/st
    €1,75
  • Aardappelen | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 1u

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Bereid de pomme duchesse. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze gaar in koud, gezouten water gedurende ± 20 min. Giet af en schud ze nog even droog op een zacht vuur. Draai de aardappelen door een passe-vite en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de eidooiers toe samen met de boter en meng goed. Bedek de bakplaat met een vel bakpapier en draai torentjes van puree met een spuitzak. Bak de pomme duchesse mooi goudbruin in de voorverwarmde oven gedurende 10 min en houd warm.
    3. Verlaag de oventemperatuur naar 180°C.
    4. Bereid de truffelboter. Roer de boter glad en meng de truffelschilfers eronder. Kruid met een snufje zout en meng nogmaals.
    5. Lepel 1 koffielepel truffelboter onder het vel van elke kapoenfilet en zet de rest even apart voor de bereiding van de saus. Zet een pan op het vuur met een lepel boter en korst de kapoenfilets gedurende 2 min langs iedere kant. Eerst op de velkant, dan op de vleeskant en gaar ze daarna verder in de voorverwarmde oven gedurende 8 à 10 min.
    6. Snijd het uiteinde van de stronkjes witloof en verwijder de buitenste blaadjes. Zet een pan op het vuur met een lepel boter. Schik de stronkjes witloof erin, overgiet met een klein scheutje water en kruid met peper en zout. Zet het deksel op de pan en stoof de stronkjes tot ze gaar zijn.
    7. Verwijder de uiteinden van de boontjes en blancheer deze kort in kokend gezouten water. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Trek 4 blaadjes van de prei en blancheer ook deze kort. Verdeel de boontjes in 4 gelijke porties en bindt elke portie vast met een lintje van prei. Leg een klontje boter op elk bundeltje boontjes, kruid met peper en zout en warm nog even op in de oven.
    8. Laat de resterende truffelboter in een pannetje smelten en voeg er de gevogeltebouillon, het blokje gevogeltebouillon en de room bij. Laat inkoken tot een saus van de gewenste dikte.
    9. Snijd de kapoenfilets in plakjes en schik op het bord. Geef er de pomme duchesse, de boontjes en het witloof erbij. Werk af met de truffelsaus.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Kerst
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Minikapoenfilet gebakken in truffelboter met boontjes, witloof, pommes duchesse en truffelsaus

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Muskaatnoot | Gebroken | Molen
    50 gr
    57,00 €/kg
    €2,85
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,29 €/st
    €1,75
  • Aardappelen | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar