Recept zoekresultatenMinihapjes met kwarteleieren
Delhaize logo
 • Minihapjes met kwarteleierenD

Minihapjes met kwarteleieren

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Recepten voor elke dag,Party
Aperitief
Minihapjes met kwarteleierenD

Ingrediënten voor 24 Porties

24 Porties
 • 150 g jonge spinazieblaadjes
 • 1 sjalot
 • 25 g boter
 • 1 teentje knoflook
 • 4 takjes tijm
 • fleur de sel
 • peper en zout
 • 24 kwarteleieren
 • 2 pakjes van 12 minihapjes

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min + 10 min kooktijd

 1. Hak de jonge spinazieblaadjes, de sjalot en de knoflook. Fruit ze in de gesmolten boter, tot het vocht volledig verdampt is en kruid met peper en zout. Laat lauw worden.
 2. Breng ondertussen een grote steelpan water aan de kook (ze moet goed gevuld zijn); voeg een scheutje azijn toe. Leg de eieren met behulp van een zeef in het kokende water. Reken 5 à 6 min kooktijd zodra het water opnieuw kookt, naargelang de grootte van de eieren. Dompel ze meteen in koud water opdat ze niet verder koken.
 3. Verwarm de oven voor op 150°C.
 4. Vul de minihapjes tot de helft met spinazie en druk lichtjes aan. Schik ze één voor één op de met bakpapier bedekte ovenplaat. Breek een kwartelei in elk hapje en schuif 10 min in de oven.

Kooktip

 • Om je hapjes een zuiderse toets te geven, stoof je de spinazie in olijfolie met wat knoflook en nootmuskaat. Voeg vervolgens de gegrilde, fijngehakte pijnboompitten toe.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 995; energie (kCal): 239; vetten (g): 16,9; verzadigde vetten (g): 7,9; koolhydraten (g): 11,7; suikers (g): 0,7; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 10; zout (g): 1,2. Energie (kcal/portie): 89,91
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Recepten voor elke dag,Party
Snack,Aperitief
Aperitief
 • Minihapjes met kwarteleierenD

Deze recepten kan je ook leuk vinden