Recept zoekresultatenMinibloemkoolpizza's met tomaten
Delhaize logo
  • Minibloemkoolpizza's met tomatenA

Minibloemkoolpizza's met tomaten

door Ellen Charlotte Marie

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Recepten voor elke dag,Vasten
Hoofdgerecht
Minibloemkoolpizza's met tomatenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 30 g amandelpoeder
  • 20 g pijnboompitten
  • 10 ontpitte groene olijven
  • peper en zout
  • 2 eetlepels olijfolie extra zuiver (voor de saus)
  • 1 eetlepel kokospalmsuiker
  • 400 g gepelde tomaten in blokjes
  • 1 ui
  • 1/2 kl zout
  • 1/2 koffielepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 1 bloemkool
  • 5 cl water (voor de basis)
  • 1 teentje knoflook (voor de basis)
  • 1 kl gedroogde oregano (voor de garnituur)
  • 1 teentje knoflook (voor de tomatensaus)
  • 1 kl gedroogde oregano (voor de tomatensaus)
  • 250 g kerstomaten (voor de garnituur)
  • 10 g postelein of tuinkers (voor de garnituur)
  • 1/2 kl gedroogde oregano (voor de garnituur)
  • 2 el olijfolie (voor de garnituur)

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min + 20 min kooktijd

  1. Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze 10 min in kokend water.
  2. Maak de saus: fruit de gehakte ui en het geperste teentje knoflook op een zacht vuurtje, in een pan met de olijfolie. Voeg na 5 min de oregano, de kokospalmsuiker, de tomaten, peper en zout toe. Laat 10 min sudderen.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Giet de bloemkool af, leg hem op een keukendoek, plooi tot een buidel en druk goed aan om er zoveel mogelijk water uit te persen. Meng de bloemkool, het geperste teentje knoflook en de overige ingrediënten in een kom tot een homogeen deeg. Vorm 5 balletjes en rol ze op een met bakpapier beklede ovenplaat uit. Schuif 15 min in de oven.
  4. Mix de tomatensaus en bestrijk elke pizzabodem met een grote lepel saus. Laat nog 10 min in de oven verder bakken.
  5. Bereid ondertussen de garnituur: plet de pijnboompitten lichtjes in een vijzel, met de oregano, peper en zout. Snijd de kerstomaten en de olijven in 2.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 359; energie (kCal): 86; vetten (g): 5,8; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 5; suikers (g): 3,4; vezels (g): 2,4; eiwitten (g): 2,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 356,56
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Recepten voor elke dag,Vasten
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
  • Minibloemkoolpizza's met tomatenA