Recept zoekresultatenMini aardappelburgers
Delhaize logo
  • Mini aardappelburgersA

Mini aardappelburgers

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Snack
Mini aardappelburgersA

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 250 g gekruid biorundsgehakt
  • 24 krieltjes (± 600 g)
  • 2 uien
  • 100 g gorgonzola
  • 3 el balsamicoazijn
  • 3 eetlepels barbecuesaus
  • 5 el olijfolie
  • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min. + 20 min. kooktijd (+ 30 min. afkoeltijd)

  1. Kook de hele ongeschilde krieltjes 20 min. in kokend gezouten water. Giet ze af en laat ze volledig afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Plet de krieltjes lichtjes, maar laat ze heel. Meng ze met 3 el olijfolie, de azijn, peper en zout. Verdeel de krieltjes over de ovenplaat en schuif ze 25 min. in de oven.
  3. Fruit de gesnipperde uien 2 min. met 1 el olijfolie. Zet het deksel op de pan en laat 15 min. op een zacht vuurtje slinken. Meng de barbecuesaus onder de uien en haal de pan van het vuur.
  4. Verdeel het gehakt in 12 porties, vorm platte balletjes en bak ze kort goudbruin op een vrij hoog vuur, met 1 el olijfolie.
  5. Beleg de helft van de krieltjes met 1 miniburger en een stukje gorgonzola. Leg er de andere helft van de krieltjes bovenop en prik ze vast met tandenstokertjes. Warm ze 2 min. in de oven op.
  6. Serveer als lunch met een slaatje of als aperitiefhapje met de saus.

Tip: Maak het jezelf gemakkelijk en vervang de bereiding op basis van uien door uienkonfijt in bokaal.

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Snack
  • Mini aardappelburgersA