Delhaize logo
  • MinestroneA

Minestrone

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Hoofdgerecht
MinestroneA

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 teentje knoflook (voor de pesto)
  • 1 bussel basilicum (voor de pesto)
  • 4 el olijfolie (voor de pesto)
  • 50 g Parmezaanse kaas (voor de pesto)
  • 50 g pijnboompitten (voor de pesto)
  • peper en zout
  • 2 takjes oregano
  • 2 takjes tijm
  • 2 wortelen
  • 5 dl groentebouillon Fundo
  • 1 eetlepel geraspte parmigiano
  • 200 g pasta ‘L’Alfabeto’ Armando
  • 3 bloemige aardappelen
  • 1 ui
  • 100 g witte bonen
  • 150 g sperziebonen
  • 1 courgette

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Wortelen
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
  • Courgetten | Cat1
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Prinsessenbonen
    500 gr
    4,18 €/kg
    €2,09
  • Aardappelen bloemig | Bio
    2 kg
    2,25 €/kg
    €4,49
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min. + 2 u. kooktijd (+ 12 u. weektijd)

    1. Laat de witte bonen één dag op voorhand in koud water weken.
    2. Snijd de volgende dag de geschilde wortelen, de courgette, de prinsessenboontjes en de ui in kleine blokjes (brunoise). Fruit ze 2 min. op een vrij hoog vuur in een stoofpan met de olijfolie. Overgiet ze met de bouillon en 5 dl water. Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en verlaag het vuur tot het minimum. Houd de soep gedurende 1.30 u. net onder het kookpunt.
    3. Voeg de uitgelekte witte bonen, de tijm en de oregano toe, samen met de hele geschilde aardappelen. Verwarm nog 30 min. zonder deksel net onder het kookpunt.
    4. Maak de pesto: houd enkele blaadjes basilicum apart en mix de rest in de hakmolen met de pijnboompitten. Voeg de olie en het geperste teentje knoflook toe. Mix opnieuw, giet in een kom en meng er de geraspte parmigiano onder.
    5. Haal de aardappelen uit de soep en strooi er de pasta in. Laat 5 min. sudderen zoals aangeduid op de verpakking. Plet de aardappelen met een beetje bouillon en bind er de soep mee (voeg eventueel water toe om ze vloeibaarder te maken). Voeg de geraspte parmigiano toe, breng verder op smaak en haal de pan van het vuur.
    6. Dien de minestrone heet op en geef er de pesto apart bij.

    Nutritionele informatie

    Per portie: Energie: 477 kcal - Vetten: 20 g - Koolhydraten: 48 g - Vezels: 11 g - Eiwitten: 20 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Vegetarisch
    Hoofdgerecht
    Hoofdgerecht
    • MinestroneA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Wortelen
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
  • Courgetten | Cat1
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Prinsessenbonen
    500 gr
    4,18 €/kg
    €2,09
  • Aardappelen bloemig | Bio
    2 kg
    2,25 €/kg
    €4,49