Recept zoekresultatenMinestrone van fruit met olijfolie en basilicum
Delhaize logo
  • Minestrone van fruit met olijfolie en basilicumB

Minestrone van fruit met olijfolie en basilicum

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Dessert
Minestrone van fruit met olijfolie en basilicumB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 6 aardbeien, steeltjes eraf, in 4 gesneden
  • 4 dl sinaasappelsap
  • sap van 2 limoenen
  • 100 g rietsuiker
  • 1 mango, geschild, ontpit, in blokjes gesneden
  • 2 kiwi’s, geschild, in blokjes gesneden
  • enkele blaadjes basilicum, versneden
  • een scheutje olijfolie
  • 1 banaan, gepeld, in blokjes gesneden
  • 1 bakje (125 g) frambozen
  • 1 bakje (125 g) bosbessen
  • 6 abrikozen, ontpit en in blokjes gesneden
  • 100 g witte druiven zonder pit, in 2 gesneden

Begin met koken

  1. Laat in een steelpannetje het sinaasappelsap met de rietsuiker inkoken tot 2/3 van het volume, gedurende ongeveer 5 minuten. Het resultaat is een ‘reductie’.
  2. Voeg dan het limoensap toe aan deze reductie.
  3. Meng in een slakom de aardbeien met banaan, mango, abrikozen, kiwi’s, druiven, bosbessen en frambozen.
  4. Giet de reductie bij de vruchten.
  5. Schep dit in kommetjes of diepe borden. Giet er een scheutje olijfolie over en bestrooi met het versneden basilicum.

Kooktip

  • Smaakt verrukkelijk met geroosterd briochebrood
  • Observeer bij aanvang de markering die de vloeistof achterlaat rondom op de binnenkant van de steelpan. Gebruik dit als referentie om in te schatten hoeveel vloeistof al verdampt is.
  • De voedingswaarde: Dit dessert, uitsluitend uit fruit samengesteld, geeft je 2 van de 5 porties die je dagelijks zou moeten verbruiken. Het is rijk aan voedingsvezels, vitamine C en antioxidanten en arm aan vetten.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 377; energie (kCal): 89; vetten (g): 0,6; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 18,9; suikers (g): 17,2; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 1; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 388,93
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Overig
Zomer
Dessert
  • Minestrone van fruit met olijfolie en basilicumB