Recept zoekresultatenMimosa-eieren met gerookte forel
Delhaize logo
  • Mimosa-eieren met gerookte forel
    C

Mimosa-eieren met gerookte forel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Brunch,Pasen
Hapjes
Mimosa-eieren met gerookte forelC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 140 g gerookte Ardense forelfilets taste of Inspirations
  • 50 g foreleitjes
  • 8 eieren
  • 100 g jonge spinazieblaadjes
  • 1/3 bussel bieslook
  • 1/3 bussel koriander
  • 100 g volle verse kaas (plattekaas)
  • 1 el Xérèsazijn
  • 3 el olijfolie
  • peper

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Fjord Zalmforelfilet

Delhaize

Fjord Zalmforelfilet

+/- 233 gr

+/-€8,39

Foreleieren

Gabriel

Foreleieren

50 gr

€3,99

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Spinazie | Bio

Delhaize

Spinazie | Bio

100 gr

Bio

€2,19

Kruiden | Bieslook

Santa Maria

Kruiden | Bieslook

2 gr

€2,95

Kruiden | Koriander | Blaadjes

Santa Maria

Kruiden | Koriander | Blaadjes

10 gr

€2,95

Opgeklopte verse kaas | Gezoet

Delhaize

Opgeklopte verse kaas | Gezoet

150 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,57

Azijn | Xérès

Taste of Inspirations

Azijn | Xérès

25 cl

€1,89

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
+/-€29,97

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. + 7 min. kooktijd

  1. Dompel de eieren voorzichtig in een grote steelpan kokend water en reken 7 min. kooktijd zodra het water opnieuw kookt. Laat de eieren meteen in koud water schrikken.
  2. Pel de eieren en snijd ze in 2. Plet de eidooiers met de verse kaas, de forelfilets, peper, gehakte bieslook en gehakte koriander fijn in een slakom tot een homogeen mengsel. Vul er de eiwitten mee en werk af met foreleieren.
  3. Meng de jonge spinazieblaadjes met de olie, de azijn en een beetje zout. Serveer als voorgerecht, bij de mimosa- eieren.

Tip: Serveer de mimosa-eieren bij het aperitief, op een bedje jonge spinazieblaadjes. Besmeer kleine toastjes met de rest van de forelvulling.

Nutritionele informatie

Voor 100g van het bereide recept: Energie: Energie: 322 kcal • Vetten: 23 g • Koolhydraten: 1 g • Vezels: 0 g • Eiwitten: 26 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieC
Voor 100g van het bereide recept: Energie: Energie: 322 kcal • Vetten: 23 g • Koolhydraten: 1 g • Vezels: 0 g • Eiwitten: 26 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Brunch,Pasen
Hapjes
  • Mimosa-eieren met gerookte forel
    C

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Fjord Zalmforelfilet

Delhaize

Fjord Zalmforelfilet

+/- 233 gr

+/-€8,39

Foreleieren

Gabriel

Foreleieren

50 gr

€3,99

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Spinazie | Bio

Delhaize

Spinazie | Bio

100 gr

Bio

€2,19

Kruiden | Bieslook

Santa Maria

Kruiden | Bieslook

2 gr

€2,95

Kruiden | Koriander | Blaadjes

Santa Maria

Kruiden | Koriander | Blaadjes

10 gr

€2,95

Opgeklopte verse kaas | Gezoet

Delhaize

Opgeklopte verse kaas | Gezoet

150 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,57

Azijn | Xérès

Taste of Inspirations

Azijn | Xérès

25 cl

€1,89

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
+/-€29,97