Delhaize logo
  • 00:00
    -13:56
  • Millefeuille

Millefeuille

door Wout Bru

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Dessert
Millefeuille

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 1/4 vel bladerdeeg
  • 3 eieren
  • 125 g boter
  • 75 eetlepels suiker
  • 120 g rood fruit of seizoensfruit
  • munt
  • 4 zandkoekjes boter isigny Taste of Inspirations
  • 4 meringues
  • bloemsuiker
  • 3 citroenen

Begin met koken

  1. Citroenen persen en ondertussen de boter zachtjes laten smelten, suiker en citroensap toevoegen en goed mengen, vervolgens de eieren 1 per 1 toevoegen en al roerend garen (tot het kookpunt brengen), giet vervolgens de mengeling in een schaaltje, doe er een folietje over en laat afkoelen in de frigo.
  2. Bladerdeeg prikken, met bloemsuiker bestrooien en afbakken op 200°C, gedurende 10 minuten. Omdraaien, bestrooien met poedersuiker en verder afbakken op 200°C, gedurende 3 minuten. Laten afkoelen op een rooster, portioneren in rechthoekjes van ongeveer 2 cm op 8 cm.
  3. Citroencrème in een spuitzak scheppen.
  4. De zandkoekjes verbrijzelen tot een crumble, idem met de eiwitmeringues.
  5. De strookjes bladerdeeg bestrijken met de citroencrème, daarop vervolgens wat fruit, afwerken met de crumble en de eiwitkrokantjes, facultatief nog wat scheutjes van limoencress, citroenmelisse of munt.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • 00:00
    -13:56
  • Millefeuille