Millefeuille van meloen met feta
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Vegetarisch
Barbecue
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 1/4 Charentaismeloen
- 1/4 groene ‘Piel de sapo’ meloen
- 1/4 Galiameloen
- 1/4 gele meloen
- 4 radijzen
- 4 takjes oregano
- 200 g feta
- 2 biolimoenen (voor de dressing)
- 4 el olijfolie (voor de dressing)
- peper en zout (voor de vinaigrette)
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2007092700326110000
F2004122800318830000
S2021012800502250000
F2015020900181100000
Laad nog 1 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 25 min.
- Maak de dressing: meng het sap en een beetje geraspte zeste van de limoenen met de olijfolie, peper en zout.
- Schil de meloenen aan één uiteinde met een dunschiller. Snijd de geschilde delen met de mandoline in ultrafijne schijfjes, verfrommel ze en schik ze op de borden. Snijd de radijzen in fijne schijfjes en voeg ze toe.
- Bestrooi met verkruimelde feta, besprenkel met dressing, werk af met oregano en serveer.
Tip: Snijd de meloenen pas nadat je ze gedeeltelijk hebt geschild en in fijne plakjes gesneden. Gebruik de rest voor smoothies, fruitsla ... Ook met slechts 1 of 2 soorten meloen is dit recept een topper!
Nutritionele informatie
Per 100 g: Energie: 138,5 kcal - Vetten: 10,5 g - Koolhydraten: 6,1 g - Vezels: 0,5 g - Eiwitten: 4,6 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Vegetarisch
Barbecue
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2007092700326110000
F2004122800318830000
S2021012800502250000
F2015020900181100000
Laad nog 1 producten