Recept zoekresultatenMillefeuille chocolade-framboos
Delhaize logo
  • Millefeuille chocolade-framboosC

Millefeuille chocolade-framboos

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Vegetarisch
Kerst
Dessert
Millefeuille chocolade-framboosC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 40 g boter
  • 250 g (diepgevroren) frambozen
  • 4 vellen filodeeg
  • 3 theelepels gearomatiseerde suiker met citroen
  • 400 g Griekse yoghurt
  • 12 kleine meringues
  • 50 g pure chocolade

Begin met koken

  1. Verwarm de oven voor op 180°C – gas 6.
  2. Rasp de chocolade.
  3. Strijk 1 vel filodeeg in met gesmolten boter. Bestrooi met geraspte chocolade. Leg daarop een vel filodeeg dat beboterd is aan beide kanten. Bestrooi met geraspte chocolade. Snij in zes gelijke vierkanten.
  4. Herhaal met de andere vellen filodeeg, zodat je 24 vierkanten krijgt. Leg de stukken deeg op een ovenplaat bedekt met bakpapier. Zet 10 min. in de oven of tot het deeg goudgeel is. Laat afkoelen uit de oven.
  5. Meng de yoghurt snel met 8 grof verkruimelde meringues en 1 eetlepel gearomatiseerde suiker met citroen. Voeg de ontdooide frambozen toe en meng snel.
  6. Leg net voor het serveren een filovierkant op elk bord, doe er wat frambozencrème op met een spuitzak. Bedek met een filovierkant en wat frambozenyoghurt.
  7. Dek af met een filovierkant en doe hetzelfde met de overige ingrediënten. Versier de borden met stukken meringue en gearomatiseerde suiker met citroen.

Kooktip

Filodeeg is een uiterst dun deegvel dat men rond de Middellandse Zee gebruikt voor bladerdeeggebak. De naam komt van het Griekse phyllon, dat blad betekent. Stel de vellen niet te lang bloot aan de lucht, want ze drogen snel uit en worden bros.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 682; energie (kCal): 164; vetten (g): 11,4; verzadigde vetten (g): 7,5; koolhydraten (g): 11,3; suikers (g): 9,6; vezels (g): 2,5; eiwitten (g): 3,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 318,82
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Kerst
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • Millefeuille chocolade-framboosC