Delhaize logo
  • Mikado Blinis
Mikado Blinis

Mikado Blinis

Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 afgestreken eetlepel droge gist Bruggeman
  • 85 g bloem
  • 30 g boekweitmeel
  • 15 g boter + voor het bakken
  • 15 g cacaopoeder
  • zout
  • 1 ei op kamertemperatuur
  • 1 griessuiker "365"
  • 16 cl lauwe volle melk "365"
  • poedersuiker
  • 100 g pure dessertchocolade in stukjes gebroken (of Callets)
  • 15 cl room
  • vanilleijs
  • 1 afgestreken eetlepel droge gist Bruggeman
  • 85 g bloem
  • 30 g boekweitmeel
  • 15 g boter + voor het bakken
  • 15 g cacaopoeder
  • zout
  • 1 ei op kamertemperatuur
  • 1 griessuiker "365"
  • 16 cl lauwe volle melk "365"
  • poedersuiker
  • 100 g pure dessertchocolade in stukjes gebroken (of Callets)
  • 15 cl room
  • vanilleijs

Begin met koken

1
Los de gist op in een tas met wat lauwe melk.
2
Doe de 2 soorten bloem en het cacaopoeder in een kom. Giet er de rest van de lauwe melk bij en 5 cl room en meng met de garde tot een glad deeg. Voeg de eierdooier toe (hou het eiwit apart), de suiker en de opgeloste gist. Meng, dek af met een keukendoek en laat 1 uur op een warme plaats rijzen.
3
Voeg 15 g gesmolten boter en het stijfgeklopte eiwit met het zout toe. Meng, dek af en zet nog 30 min. weg.
4
Smelt een nootje boter in een koekenpan voor blini’s (14 cm diameter). Schep er een pollepel beslag in en bak 3 min. op zacht vuur tot wanneer er kleine gaatjes zichtbaar zijn. Draai de blini om en bak nog 2 min. Bak op deze manier 4 blini’s.
5
Saus: breng, net voor het opdienen, 10 cl room in een kleine steelpan aan de kook. Haal van het vuur, voeg de chocolade toe, laat 1 min. rusten en meng met de garde.
6
Dien de met poedersuiker bestrooide blini’s warm op met een bolletje vanille-ijs en de chocoladesaus.
1
Los de gist op in een tas met wat lauwe melk.
2
Doe de 2 soorten bloem en het cacaopoeder in een kom. Giet er de rest van de lauwe melk bij en 5 cl room en meng met de garde tot een glad deeg. Voeg de eierdooier toe (hou het eiwit apart), de suiker en de opgeloste gist. Meng, dek af met een keukendoek en laat 1 uur op een warme plaats rijzen.
3
Voeg 15 g gesmolten boter en het stijfgeklopte eiwit met het zout toe. Meng, dek af en zet nog 30 min. weg.
4
Smelt een nootje boter in een koekenpan voor blini’s (14 cm diameter). Schep er een pollepel beslag in en bak 3 min. op zacht vuur tot wanneer er kleine gaatjes zichtbaar zijn. Draai de blini om en bak nog 2 min. Bak op deze manier 4 blini’s.
5
Saus: breng, net voor het opdienen, 10 cl room in een kleine steelpan aan de kook. Haal van het vuur, voeg de chocolade toe, laat 1 min. rusten en meng met de garde.
6
Dien de met poedersuiker bestrooide blini’s warm op met een bolletje vanille-ijs en de chocoladesaus.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Sinterklaas
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bakkersgist

Bruggeman

Bakkersgist

42 gr

€0,29

Bloem | Boekweitmeel | Bio

Delhaize

Bloem | Boekweitmeel | Bio

1 kg

Bio

€5,99

Cacao | Poeder | Bio | Fairtrade Belgium

Delhaize

Cacao | Poeder | Bio | Fairtrade Belgium

200 gr

Bio

€3,49

Suiker | Fijn | Kristal

Delhaize

Suiker | Fijn | Kristal

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,99

Melk | Verse | Volle | Bio

Delhaize

Melk | Verse | Volle | Bio

1 l

Bio

€2,05

Bloemsuiker

Tienen-Tirlemont

Bloemsuiker

250 gr

€0,79

Chocolade | Tablet | Puur 70% | cacaokorrels | FT

Galler

Chocolade | Tablet | Puur 70% | cacaokorrels | FT

2 × 80 gr

€5,70

Room 20%

Delhaize

Room 20%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,75

Vanille | Roomijs

365

Vanille | Roomijs

2 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,19

Reeds in je keuken

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Totaal:
€22,24