Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenMexicaanse salade met kip en avocado
Delhaize logo
  • Mexicaanse salade met kip en avocadoA

Mexicaanse salade met kip en avocado

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Score

5 op 5
Gluten vrij
Barbecue
Salade
Mexicaanse salade met kip en avocadoA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 400 g kippenfilets
  • 2 avocado's
  • 250 g kerstomaten
  • 1 blikje rode bonen (240 g, uitgelekt gewicht)
  • 1/2 bussel lente-uitjes
  • 3 groene citroen
  • 1 el honing
  • 5 el olijfolie
  • 1 bussel koriander
  • 2 rode pepers
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 koffielepel komijnpoeder
  • chilipoeder
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kippenborstfilet
    600 gr
    10,75 €/kg
    €6,45
    Afhaling vanaf 21/01
  • Tomaten | Datterino
    400 gr
    8,98 €/kg
    €3,59
  • Rode bonen
    240 gr
    3,29 €/kg
    €0,79
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
  • Begin met koken

    Bereidingstijd:20 min. + 1 u marineertijd

    1. Meng de honing, het sap van ½ limoen, 2 el olijfolie, het paprikapoeder, het komijnpoeder en chilipoeder (naar eigen smaak). Leg de kipfilets in deze marinade, bestrijk ze langs alle kanten, dek af en laat 1 u in de koelkast marineren. Kort de lente-uitjes in, snijd ze in lange slierten en laat ze 1 u in koud water weken.
    2. Bak de kipfilets, met de marinade, op een zacht vuurtje goudbruin in een braadpan.
    3. Laat intussen de rode bonen uitlekken en spoel ze. Meng de bonen met de gehalveerde kerstomaten, de uitgelekte lente-uitjes, de fijngesnipperde rode pepers, de koriander, de rest van olijfolie, het sap van 2 limoenen en zout.
    4. Dresseer alles op een schaal, met plakjes avocado en sneetjes kip. Werk af met limoenpartjes en serveer.

    Tip: Voor een XXL-versie, voeg je 1 blik maïs toe en geef je er yoghurtsaus bij (250 g Griekse yoghurt + 2 el citroenmayonaise + gehakte koriander + komijn, cayennepeper, peper en zout).

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Barbecue
    Salade
    • Mexicaanse salade met kip en avocadoA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kippenborstfilet
    600 gr
    10,75 €/kg
    €6,45
    Afhaling vanaf 21/01
  • Tomaten | Datterino
    400 gr
    8,98 €/kg
    €3,59
  • Rode bonen
    240 gr
    3,29 €/kg
    €0,79
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05