Recept zoekresultatenMet kruiden gemarineerde calamaris
Delhaize logo
  • Met kruiden gemarineerde calamarisA

Met kruiden gemarineerde calamaris

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Kerst,Buiten eten
Pasta
Met kruiden gemarineerde calamarisA

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 10 cl citroensap
  • 1 zakje diepgevroren, schoongemaakte inktvistubes (750 g)
  • 6 eetlepels fijngehakte basilicum
  • 3 eetlepels fijngehakte koriander
  • 3 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
  • 2 knoflooktenen
  • 4 lente-uitjes
  • peper
  • 15 cl olijfolie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Sap | Citroen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Inktvisringen
    +/- 195 gr
    +/-19,95€/kg
    +/-€3,89
  • Fijngesneden basilicum
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Koriander
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Begin met koken

    1. Laat de inktvis ontdooien en snij in fijne ringetjes. Leg ze in een grote kookpot met kokend water en reken 1 min. gaartijd vanaf het hernemen van het kookpunt. Giet ze af en spoel ze overvloedig onder koud water.
    2. Giet het citroensap en de olie in een kom. Voeg de peterselie toe, de koriander, het basilicum, de fijngesnipperde uitjes (witte + 2/3 van het groene deel) en de geperste knoflookteentjes. Doe er de inktvisringetjes bij, meng goed en breng op smaak met peper en zout.
    3. Dek af en laat 12 uur in de koelkast marineren.
    4. Serveer als voorgerecht met salade, maar ook als tapa, antipasti of als buffetgerecht.

    Kooktip

    Neem de bereiding 15 min. op voorhand uit de koelkast, zo wordt de olijfolie terug vloeibaar.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 689; energie (kCal): 166; vetten (g): 12,3; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 4,5; suikers (g): 0,8; vezels (g): 1; eiwitten (g): 9,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 375,99
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Andere
    Kerst,Buiten eten
    Diner
    Alle seizoenen
    Pasta
    • Met kruiden gemarineerde calamarisA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Sap | Citroen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Inktvisringen
    +/- 195 gr
    +/-19,95€/kg
    +/-€3,89
  • Fijngesneden basilicum
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Koriander
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09