Recept zoekresultatenMet kruiden gemarineerde calamaris
Delhaize logo
  • Met kruiden gemarineerde calamaris
    A
Met kruiden gemarineerde calamarisA

Met kruiden gemarineerde calamaris

Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

6 porties
  • 10 cl citroensap
  • 1 zakje diepgevroren, schoongemaakte inktvistubes (750 g)
  • 6 el fijngehakte basilicum
  • 3 el fijngehakte koriander
  • 3 el fijngehakte bladpeterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 lente-uitjes
  • peper
  • 15 cl olijfolie
  • 10 cl citroensap
  • 1 zakje diepgevroren, schoongemaakte inktvistubes (750 g)
  • 6 el fijngehakte basilicum
  • 3 el fijngehakte koriander
  • 3 el fijngehakte bladpeterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 lente-uitjes
  • peper
  • 15 cl olijfolie

Begin met koken

1
Laat de inktvis ontdooien en snij in fijne ringetjes. Leg ze in een grote kookpot met kokend water en reken 1 min. gaartijd vanaf het hernemen van het kookpunt. Giet ze af en spoel ze overvloedig onder koud water.
2
Giet het citroensap en de olie in een kom. Voeg de peterselie toe, de koriander, het basilicum, de fijngesnipperde uitjes (witte + 2/3 van het groene deel) en de geperste knoflookteentjes. Doe er de inktvisringetjes bij, meng goed en breng op smaak met peper en zout.
3
Dek af en laat 12 uur in de koelkast marineren.
4
Serveer als voorgerecht met salade, maar ook als tapa, antipasti of als buffetgerecht.
1
Laat de inktvis ontdooien en snij in fijne ringetjes. Leg ze in een grote kookpot met kokend water en reken 1 min. gaartijd vanaf het hernemen van het kookpunt. Giet ze af en spoel ze overvloedig onder koud water.
2
Giet het citroensap en de olie in een kom. Voeg de peterselie toe, de koriander, het basilicum, de fijngesnipperde uitjes (witte + 2/3 van het groene deel) en de geperste knoflookteentjes. Doe er de inktvisringetjes bij, meng goed en breng op smaak met peper en zout.
3
Dek af en laat 12 uur in de koelkast marineren.
4
Serveer als voorgerecht met salade, maar ook als tapa, antipasti of als buffetgerecht.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 689; energie (kCal): 166; vetten (g): 12,3; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 4,5; suikers (g): 0,8; vezels (g): 1; eiwitten (g): 9,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 375,99
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 689; energie (kCal): 166; vetten (g): 12,3; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 4,5; suikers (g): 0,8; vezels (g): 1; eiwitten (g): 9,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 375,99
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Italiaans
Gluten vrij
Moederdag,Eindejaar
Diner
Lente,Zomer
Voorgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Citroensap | Vitamin C

Limmi

Citroensap | Vitamin C

12 cl

€1,19

Inktvisringen

Delhaize

Inktvisringen

+/- 195 gr

+/-€3,89

Basilicum | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Basilicum | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,19

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
+/-€11,06