Recept zoekresultatenMet kokosnoot gepaneerd vis en pittige vinaigrette
Delhaize logo
  • Met kokosnoot gepaneerd vis en pittige vinaigrette

Met kokosnoot gepaneerd vis en pittige vinaigrette

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Met kokosnoot gepaneerd vis en pittige vinaigrette

Ingrediënten voor 3 Porties

3 Porties
  • 1 diep bord met bloem
  • 5 cl zoete chilisaus
  • 1 bosje verse koriander
  • 1 el sojasaus
  • 5 cl limoensap
  • 2 lentje-uitjes
  • 100 g kokosnootpoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 500 g filet van roodbaars, pladijs of pangasius
  • frituurolie
  • 2 eieren
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. bereidingstijd + 3 min. baktijd per bakbeurt

  1. Klop de eieren los met peper en zout. Giet het kokosnootpoeder uit op een bord.
  2. Snij de visfilets in stukken (verwijder eventuele graten). Kruid ze en haal ze door de bloem. Schud het teveel aan bloem af, wentel ze dan in de losgeklopte eieren en vervolgens in het kokosnootpoeder. Dek af en zet minstens 30 min. in de koelkast.
  3. Doe de gehakte uitjes in de beker van de mixer. Voeg de chilisaus, het limoensap, de sesamolie, de sojasaus, de koriander en de look toe. Mix tot een gladde saus.
  4. Verwarm de olie in een wok of in de friteuse (180°C).
  5. Bak de gepaneerde filets enkele minuten in de warme olie en laat ze dan uitlekken op keukenpapier.
  6. Dien meteen op met de vinaigrette. Serveer met rijstnoedels en een salade van tomaten, komkommers en sojascheuten.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Zomer
Hoofdgerecht
  • Met kokosnoot gepaneerd vis en pittige vinaigrette