Recept zoekresultatenMet hazelnoten gepaneerde hindekroon en reductiesaus met Banyuls
Delhaize logo
  • Met hazelnoten gepaneerde hindekroon en reductiesaus met Banyuls

Met hazelnoten gepaneerde hindekroon en reductiesaus met Banyuls

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Met hazelnoten gepaneerde hindekroon en reductiesaus met Banyuls

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 hindekronen
  • peper en zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 klontjes boter
  • 1 feuille laurierblad
  • 2 eetlepels mosterd
  • 30 cl wildfond (uit bokaal)
  • 15 cl rode wijn
  • 15 cl Muscat de Samos
  • 50 g geroosterde hazelnoten
  • 50 g walnoten
  • 2 afgestreken eetlepels express bindmiddel voor bruine sauzen

Begin met koken

Bereidingstijd: bereidings- + kooktijd: 40 min

  1. Neem het vlees 1 uur op voorhand uit de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op th. 6 - 180°C.
  3. Hak de wal- en hazelnoten met een mes of in de elektrische hakmolen, zonder ze tot poeder te vermalen.
  4. Bestrijk de hindekronen met mosterd, kruid met peper en zout en wentel ze aan beide kanten in de notenmengeling. Verwarm de olie en een klontje boter in een grote braadpan en bak de kronen aan beide kanten goudbruin. Leg ze in een ovenschaal en laat ze nog 15 min verder bakken in de oven.
  5. Doe intussen de wijn, de wildfond, de Banyuls en het laurierblad in een steelpan. Breng aan de kook en laat voor de helft inkoken op vrij hoog vuur. Verwijder het laurierblad, voeg het bindmiddel toe en laat nog 2 min zacht koken. Neem van het vuur, voeg een klontje boter toe en breng op smaak met peper en zout.
  6. Neem de schaal uit de oven, draai de kronen om, bedek met aluminiumfolie en laat 10 min rusten. Snij ze in plakken (tussen de ribben) en serveer ze met de saus. Dien op met staafjes wortelen van 3 verschillende kleuren die je eerst kookte en dan in de pan stoofde met honing en verse rozemarijn.

Kooktip

Het is belangrijk om het vlees om te draaien voordat je het laat rusten. Zo kunnen de braadsappen zich goed verdelen.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Met hazelnoten gepaneerde hindekroon en reductiesaus met Banyuls