Recept zoekresultatenMerveilleux in een glaasje
Delhaize logo
 • Merveilleux in een glaasjeD

Merveilleux in een glaasje

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Kerst
Dessert
Merveilleux in een glaasjeD

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
 • 80 g granaatappelpitten
 • 60 cl room met 35% vetgehalte
 • 160 g pure chocoladeschilfers
 • 4 eiwitten op kamertemperatuur (voor de meringues)
 • 135 g ultrafijne suiker (voor de meringues)
 • 135 g bloemsuiker (voor de meringues)

Begin met koken

Bereidingstijd : 30 min. + 35 min. baktijd

 1. Verwarm de oven voor op 170°C, op hetelucht. Snijd een vel bakpapier uit van de grootte van het bakblik en teken 8 cirkels van 7,5 cm diameter, op voldoende afstand van elkaar.
 2. Maak de meringues: weeg de eiwitten en voorzie hetzelfde gewicht aan ultrafijne suiker en bloemsuiker. Klop de eiwitten tot schuim en strooi er intussen in 3 keer de ultrafijne suiker bij. Begin op lage snelheid en verhoog beetje bij beetje, tot een glanzende en compacte massa, die als een ‘vogelbek’ aan de garde blijft hangen. Roer er voorzichtig de gezeefde bloemsuiker onder met een soepele spatel. Giet het mengsel in een spuitzak zonder tuit en dresseer de meringues in de cirkels op het bakpapier. Klop enkele keren met het bakblik op het werkblad om de meringues een beetje te pletten. Bak ze 30 à 35 min.: ze moeten lichtjes gekleurd en mooi gebarsten zijn aan de buitenkant, wit en zacht aan de binnenkant. Laat ze 5 min. rusten en laat ze op een rooster afkoelen.
 3. Laat de granaatappelpitjes op keukenpapier uitlekken. Klop de room lobbig in een koude slakom (zonder suiker, de meringues zijn al genoeg gesuikerd). Snijd de meringues net voor het opdienen in grote stukken en verdeel ze in 2 lagen over glazen, afwisselend met de chocoladeschilfers en de slagroom. Werk af met granaatappelpitjes en serveer meteen, zo komt het dubbele krokant-smeuïge effect helemaal tot zijn recht.

Tip: Maak de meringues gerust een dag op voorhand klaar: bewaar ze op kamertemperatuur in een metalen doos (vooral niet in de koelkast, ze zouden zacht worden). Ben je niet zo handig met een spuitzak? Maak je geen zorgen: de meringues worden toch in stukjes gebroken en met slagroom bedekt!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 318 kcal – Vetten: 20 g – Koolhydraten: 30,2 g – Vezels: 1,7 g – Eiwitten: 3 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Kerst
Dessert
 • Merveilleux in een glaasjeD