Recept zoekresultatenMeringues met lemon curd
Delhaize logo
  • Meringues met lemon curdD

Meringues met lemon curd

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Dessert
Meringues met lemon curdD

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 2 eieren
  • 2 citroenen
  • 1 afgestreken eetlepel maïszetmeel
  • 100 g bloemsuiker
  • 100 g kristalsuiker
  • 50 g boter

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Citroen | Bio | 4st
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Maiszetmeel
    400 gr
    2,48 €/kg
    €0,99
  • Suiker | Fijn | Kristal
    1 kg
    0,53 €/kg
    €0,53
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 1 u. kooktijd

    1. Gebruik eieren op kamertemperatuur om ze gemakkelijk tot schuim te kunnen kloppen.
    2. Verwarm de oven voor op 110°C. Klop de eiwitten tot schuim (houd de eidooiers apart) en voeg beetje bij beetje, al kloppend de bloemsuiker toe. Meng tot een gladde en glanzende meringue. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de meringue over in 6 ovale hoopjes en hol ze lichtjes uit. Schuif ze 1 u. in de oven.
    3. Maak de lemon curd: meng de maizena en het sap van de citroenen (6 cl) in een steelpan. Voeg de boter in stukken toe, samen met de kristalsuiker. Breng zachtjes en al kloppend aan de kook. Laat 2 min. indikken, haal de pan van het vuur en voeg dan de losgeklopte eidooiers toe, terwijl je krachtig klopt. Laat afkoelen, giet de bereiding in een spuitzak en zet in de koelkast.
    4. Garneer de afgekoelde meringues met lemon curd en geef er de rest van de lemon curd apart bij.

    Tip: Wil je deze zoete eieren in trompe-l’œil een boost geven? Serveer ze met wat passievruchtenpulp!

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1110; energie (kCal): 266; vetten (g): 9,6; verzadigde vetten (g): 5,5; koolhydraten (g): 42,1; suikers (g): 39,6; vezels (g): 0,3; eiwitten (g): 2,8; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 223,44
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Dessert
    • Meringues met lemon curdD

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Citroen | Bio | 4st
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Maiszetmeel
    400 gr
    2,48 €/kg
    €0,99
  • Suiker | Fijn | Kristal
    1 kg
    0,53 €/kg
    €0,53