Recept zoekresultatenMeringue met reuzenpompoen
Delhaize logo
  • Meringue met reuzenpompoenC

Meringue met reuzenpompoen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Dessert
Meringue met reuzenpompoenC

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 1 eetlepel amandelpoeder
  • 1/2 vanillestokje
  • 150 g poedersuiker voor de vulling
  • 500 g moes van reuzenpompoen
  • 1 eetlepel maïszetmeel
  • 1 pakje kruimeldeeg
  • 1/2 koffielepel kaneelpoeder
  • 1/2 koffielepel gemberpoeder
  • 4 eiwitten
  • 3 eieren
  • 1/2 biocitroen
  • 30 cl vloeibare room

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Wit amandelpoeder
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015033000321470000
  • Suiker | Fijne korrel
    1 kg
    1,19 €/kg
    €1,19
    S1974061200151000000
  • Maiszetmeel
    400 gr
    2,73 €/kg
    €1,09
    S2002011100095490000
  • Kruimeldeeg | Vers
    230 gr
    3,48 €/kg
    €0,80
    F2012031300134000000
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Bekleed een taartvorm met het deeg. Prik de bodem in met een vork. Leg een cirkel bakpapier op het deeg en bedek met rijstkorrels. Plaats 15 minuten in de oven. Haal uit de oven, verwijder de rijst en het papier.
    3. Snijd het vruchtvlees in blokjes, stoom ze gedurende 15 minuten en mix ze vervolgens.
    4. Giet de pompoenpuree in een diepe schotel. Voeg de amandelpoeder, de kaneel, de vanillezaadjes, de gember en 1 koffielepel citroenzeste toe. Meng. Voeg de maïzena toe en meng opnieuw. Klop 3 eieren los en voeg ze toe aan de bereiding, samen met de room. Meng zorgvuldig en giet deze bereiding op de gebakken taartbodem. Zet gedurende 40 minuten in de oven. Haal de taart uit de oven en laat ze volledig afkoelen, alvorens het schuim voor de meringue te bereiden.
    5. Klop de eiwitten tot een stevig sneeuw. Voeg de resterende suiker toe. Verdeel het schuim over de taart en zet onder de grill gedurende 10 minuten.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 883; energie (kCal): 212; vetten (g): 12,8; verzadigde vetten (g): 6,4; koolhydraten (g): 19,7; suikers (g): 11,9; vezels (g): 1; eiwitten (g): 4,2; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 403,65
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Andere
    Overig
    Overig
    Herfst
    Dessert
    • Meringue met reuzenpompoenC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Wit amandelpoeder
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015033000321470000
  • Suiker | Fijne korrel
    1 kg
    1,19 €/kg
    €1,19
    S1974061200151000000
  • Maiszetmeel
    400 gr
    2,73 €/kg
    €1,09
    S2002011100095490000
  • Kruimeldeeg | Vers
    230 gr
    3,48 €/kg
    €0,80
    F2012031300134000000