Recept zoekresultatenMeloensorbet met violet
Delhaize logo
  • Meloensorbet met violetC

Meloensorbet met violet

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Lactose vrij
Dessert
Meloensorbet met violetC

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 1 groene ‘Piel de sapo’ meloen
  • 1 limoen
  • 5 cl violette Monin
  • 1,5 dl rietsuikersiroop
  • 2 druppels blauwe voedingskleurstof (optioneel)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Limoen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,49 €/st
    €0,49
    F2020032300055460000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. (+ 12 u. vriestijd)

    1. Schil en ontpit de meloen. Snijd het vruchtvlees in blokjes (± 500 g). Mix ze fijn met het sap van de limoen, de 2 siropen en de kleurstof (optioneel). Giet het mengsel in een grote schaal met platte bodem en laat minstens 12 u. in de diepvriezer opstijven.
    2. Zet de sorbet eventueel 15 min. voor het opdienen in de koelkast om gemakkelijker bolletjes te kunnen scheppen. Werk af met takjes lavendel als je er hebt. Serveer de sorbet alleen of geef er rode vruchten bij.

    Tip: Besprenkel de sorbetbolletjes met een scheutje wodka, net als een coupe Colonel met citroensorbet.

    Nutritionele informatie

    Per 100 g: Energie: 107,5 kcal - Vetten: 0,0 g - Koolhydraten: 26,3 g - Vezels: 0,4 g - Eiwitten: 0,4 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Lactose vrij
    Dessert
    • Meloensorbet met violetC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Limoen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,49 €/st
    €0,49
    F2020032300055460000