Recept zoekresultatenMelkvarken met minigroenten en mosterd
Delhaize logo
  • 00:00
    00:00
    B
  • Melkvarken met minigroenten en mosterd

Melkvarken met minigroenten en mosterd

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Melkvarken met minigroenten en mosterdB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 hesp of schouder van melkvarken
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 klontjes boter
  • 1 eetlepel graanmosterd 'Pommery'
  • 2 dl vleesfond
  • 1,5 dl cognac
  • enkele takjes tijm
  • 2 dl room
  • 1 sjalot
  • 400 g miniraapjes
  • 400 g minipatissons
  • 400 g minicourgettes
  • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min + 30 min baktijd

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid het vlees met peper en zout en bak het mooi bruin in een pan met 1 klontje hete boter, ± 2 min per zijde. Laat ± 30 min verder garen in de oven.
  2. Stoof de fijngesnipperde sjalot met het andere klontje boter in een pan. Blus met de cognac en voeg de fond toe. Voeg nadien de room en de graanmosterd toe en laat inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Blancheer de minigroenten kort in gezouten water. Laat schrikken in ijswater zodat ze hun kleur behouden. Halveer ze en bruin ze net voor het opdienen even in olijfolie in de pan. Kruid bij met peper en zout naar smaak. Werk af met enkele takjes tijm.

Kooktip

Reken per persoon ± 250 g vlees, been inclusief. Voor 4 pers. moet je dan een stuk vlees van min. 1 kg voorzien. De gaartijd is ± 30 min. Voor 6 pers. voorzie je een stuk van ± 1,5 kg met een gaartijd van ± 45 min.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 583; energie (kCal): 140; vetten (g): 9,4; verzadigde vetten (g): 4,2; koolhydraten (g): 1,9; suikers (g): 1; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 9; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 1014,3
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • 00:00
    00:00
    B
  • Melkvarken met minigroenten en mosterd