Recept zoekresultatenMelanzane alla parmigiana
Delhaize logo
  • Melanzane alla parmigiana
    A

Melanzane alla parmigiana

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Kids
Hoofdgerecht
Melanzane alla parmigianaA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 8 tomaten
  • 2 sjalotten
  • 500 g gegrilde aubergines ‘Ready to use’ (diepgevroren)
  • 350 g tomaten 'datterini pelati' Elvea
  • 1/2 citroen (het sap)
  • 200 g geraspte parmezaan
  • 3 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • peper
  • 10 g verse oregano

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Tomaten | San Marzano

Delhaize

Tomaten | San Marzano

4 × 500 gr

€15,16

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Aubergine | 1Stuk

Delhaize

Aubergine | 1Stuk

1 st

€1,25

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Parmigiano Reggiano | gerijpt 12 maanden

Delhaize

Parmigiano Reggiano | gerijpt 12 maanden

200 gr

€4,49

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Kruiden | Oregano

Santa Maria

Kruiden | Oregano

30 gr

€5,75

Totaal:
€22,64

Begin met koken

Bereidingstijd: 40 min. + 20 min. baktijd

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snipper de sjalotten fijn en pers de teentjes knoflook. Fruit de sjalotten en de knoflook in de olijfolie.
  3. Ontpit en ontvel de tomaten en snijd ze in brunoise. Voeg de tomatenblokjes bij de knoflook en de sjalotten en laat 20 min. op een zacht vuurtje smelten tot een mooie tomatensaus. Voeg de datterini pelati, het citroensap en de oregano toe. Kruid bij met peper en zout.
  4. Maak in een ovenschaal laagjes van de tomatensaus en de ontdooide schijfjes gegrilde aubergine. Eindig met de gemalen parmigiano en bak 20 min. in de oven.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 346; energie (kCal): 83; vetten (g): 5,2; verzadigde vetten (g): 2; koolhydraten (g): 4,4; suikers (g): 3,7; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 4,1; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 484,3
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 346; energie (kCal): 83; vetten (g): 5,2; verzadigde vetten (g): 2; koolhydraten (g): 4,4; suikers (g): 3,7; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 4,1; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 484,3
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Gluten vrij
Kids
Diner
Andere
Hoofdgerecht
  • Melanzane alla parmigiana
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Tomaten | San Marzano

Delhaize

Tomaten | San Marzano

4 × 500 gr

€15,16

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Aubergine | 1Stuk

Delhaize

Aubergine | 1Stuk

1 st

€1,25

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Parmigiano Reggiano | gerijpt 12 maanden

Delhaize

Parmigiano Reggiano | gerijpt 12 maanden

200 gr

€4,49

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Kruiden | Oregano

Santa Maria

Kruiden | Oregano

30 gr

€5,75

Totaal:
€22,64