Mediterrane bladerdeegtaart
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
3 op 5Andere
Overig
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- Fleur de sel
- 6 takjes verse tijm
- 1 blikje sardines zonder graten
- 1 rol bladerdeeg
- Peper van de molen
- 4 lente-uitjes
- 250 g kerstomaatjes
- 2 eetlepels kappertjes
- 6 eetlepels groene olijventapenade
- 4 el tomatenconcentraat
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022500077570000
S2015110403611590000
F2012031300129700000
F1987042300314800000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Rol het deeg uit en doorprik het met een vork.
- Besmeer met de groene olijventapenade. Bestrooi met de tomatenpuree en de kappertjes.
- Verwijder de wortels van de lente-uitjes en hak in fijne schijfjes. Verdeel over het deeg.
- Was de tomaten, verwijder het kroontje en leg op het deeg.
- Rits de tijm van de takjes en bestrooi over het geheel. Breng op smaak met peper en zout en zet 10 minuten in de oven.
- Laat de sardines uitlekken, snij ze in stukjes en verdeel ze over de taart. Zet nog ongeveer 10 minuten in de oven.
Kooktip
- Dien warm of koud op met een groene salade.
- Een gezond extraatje: Ook al is deze taart niet vetarm, toch bevat ze kwaliteitsvetten, heel weinig verzadige vetzuren, veel mono-onverzadigde vetzuren (zoals in de mediterrane keuken), en zelfs enkele omega 3-vetzuren van de sardines.
Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022500077570000
S2015110403611590000
F2012031300129700000
F1987042300314800000
Laad nog 4 producten