Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

NIEUW NIEUW NIEUWOns nieuw exclusief abonnement is er! Delhaize delivery +, dat is onbeperkt je boodschappen thuis leveren vanaf € 10 per maand.Lees meer

Recept zoekresultatenMediterrane bladerdeegtaart
Delhaize logo
  • Mediterrane bladerdeegtaart

Mediterrane bladerdeegtaart

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Mediterrane bladerdeegtaart

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • Fleur de sel
  • 6 takjes verse tijm
  • 1 blikje sardines zonder graten
  • 1 rol bladerdeeg
  • Peper van de molen
  • 4 lente-uitjes
  • 250 g kerstomaatjes
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 6 eetlepels groene olijventapenade
  • 4 el tomatenconcentraat

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    F2021022500077570000
  • Sardienen | Eigen nat
    90 gr
    6,56 €/kg
    €0,59
    S2015110403611590000
  • Bladerdeeg | Vers
    230 gr
    3,43 €/kg
    €0,79
    F2012031300129700000
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
    F1987042300314800000
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Rol het deeg uit en doorprik het met een vork.
    3. Besmeer met de groene olijventapenade. Bestrooi met de tomatenpuree en de kappertjes.
    4. Verwijder de wortels van de lente-uitjes en hak in fijne schijfjes. Verdeel over het deeg.
    5. Was de tomaten, verwijder het kroontje en leg op het deeg.
    6. Rits de tijm van de takjes en bestrooi over het geheel. Breng op smaak met peper en zout en zet 10 minuten in de oven.
    7. Laat de sardines uitlekken, snij ze in stukjes en verdeel ze over de taart. Zet nog ongeveer 10 minuten in de oven.

    Kooktip

    • Dien warm of koud op met een groene salade.
    • Een gezond extraatje: Ook al is deze taart niet vetarm, toch bevat ze kwaliteitsvetten, heel weinig verzadige vetzuren, veel mono-onverzadigde vetzuren (zoals in de mediterrane keuken), en zelfs enkele omega 3-vetzuren van de sardines.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Mediterrane bladerdeegtaart

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    F2021022500077570000
  • Sardienen | Eigen nat
    90 gr
    6,56 €/kg
    €0,59
    S2015110403611590000
  • Bladerdeeg | Vers
    230 gr
    3,43 €/kg
    €0,79
    F2012031300129700000
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
    F1987042300314800000