Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenMechelse koekoek met artisjok, groene kool en krokantjes
Delhaize logo
  • Mechelse koekoek met artisjok, groene kool en krokantjes

Mechelse koekoek met artisjok, groene kool en krokantjes

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Kerst
Hoofdgerecht
Mechelse koekoek met artisjok, groene kool en krokantjes

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 artisjokken, in kwartjes gesneden
  • kippenkruiden
  • mimolettesnippers
  • truffeljus en -stukjes
  • gevogeltebouillon
  • melk
  • verse room
  • olijfolie
  • peper
  • 1 Mechelse koekoek
  • 4 geschilde en in blokjes gesneden pastinaken
  • 8 fijngehakte en geblancheerde groenekoolbladeren
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 1 eetlepel gegrilde pijnboompitten
  • 1 vel filodeeg
  • 2 sneden brioche

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Kip | Mix
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Mechelse koekoek
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Brioche | Gesneden
    485 gr
    8,02 €/kg
    €3,89
    Afhaling vanaf 18/01
  • Filodeeg
    260 gr
    8,81 €/kg
    €2,29
  • Begin met koken

    1. Haal het wit en de bouten van de Mechelse koekoek en wrijf ze in met een doormidden gesneden teentje look. Bestrooi met kippenkruiden, zout en peper en laat goudbruin bakken in olijfolie. Laat het vlees even afkoelen alvorens het in huishoudfolie te verpakken. Stoom het vervolgens gaar (50 min. in stoomoven op 65 °C).
    2. Kook de pastinaak in de melk. Laat uitlekken, mix en kruid.
    3. Smeer het filodeeg in met olijfolie en bestrooi het met kippenkruiden. Zet het een tiental minuten in de oven op 180 °C tot het goudbruin is en breek het in stukken.
    4. Giet het truffelsap en de gevogeltebouillon in een pannetje en laat inkoken. Voeg er de room en de stukken koekoek bij en laat een kwartiertje op een zacht vuurtje koken. Breng op smaak.
    5. Bak de spekjes in wat olie, voeg er de koolbladeren bij en meng. Doe er een beetje room en fijngehakte pijnboompitten bij, laat 10 tot 15 minuten sudderen en vervolgens afkoelen.
    6. Sauteer de artisjokkwartjes in olijfolie.
    7. Snijd de stukken brood in twee en bak ze goudbruin in olijfolie.
    8. Beleg deze toasts met kool en mimolette en laat de kaas smelten in de oven.
    9. Schik de koekoek op de borden met de pastinaakpuree, de artisjokken en de toast met kool. Overgiet met saus, versier met deegkrokantjes en eventueel wat kant-en-klaar gefrituurde uitjes en dien onmiddellijk op.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Andere
    Kerst
    Diner
    Andere
    Hoofdgerecht
    • Mechelse koekoek met artisjok, groene kool en krokantjes

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Kip | Mix
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Mechelse koekoek
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Brioche | Gesneden
    485 gr
    8,02 €/kg
    €3,89
    Afhaling vanaf 18/01
  • Filodeeg
    260 gr
    8,81 €/kg
    €2,29