Delhaize logo
  • Meatloaf
    C
MeatloafC

Meatloaf

Makkelijk
30-60 min.
2/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 400 g gemengd gehakt (runds-varken)
  • 200 g kalfsgehakt
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 10 g platte peterselie
  • 5 g laurierblaadjes
  • 10 g verse tijm
  • 2,5 dl natuuryoghurt
  • 2 el mosterd op oude wijze
  • 1 el Worcestersaus
  • 50 g paneermeel
  • peper
  • 400 g gemengd gehakt (runds-varken)
  • 200 g kalfsgehakt
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 10 g platte peterselie
  • 5 g laurierblaadjes
  • 10 g verse tijm
  • 2,5 dl natuuryoghurt
  • 2 el mosterd op oude wijze
  • 1 el Worcestersaus
  • 50 g paneermeel
  • peper

Begin met koken

: 10 min + 35 min gaartijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Pel de ui en snipper fijn. Pluk de blaadjes van de peterselie en snipper fijn.
3
Meng de 2 soorten gehakt, het ei, de mosterd, de worcestersaus, de yoghurt, het paneermeel, de fijngesnipperde ui, de platte peterselie en peper en zout. Kneed goed door elkaar en vorm er een mooi gehaktbroodje van.
4
Schik het gehaktbrood op een bakplaat en werk af met de tijm en de laurier. Dek af met een vel aluminiumfolie zodat het vlees niet uitdroogt en gaar in de oven gedurende 20 min. Verwijder het vel aluminiumfolie en bak verder gedurende 10 à 15 min tot het gehaktbrood mooi bruin gebakken en gaar is.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Pel de ui en snipper fijn. Pluk de blaadjes van de peterselie en snipper fijn.
3
Meng de 2 soorten gehakt, het ei, de mosterd, de worcestersaus, de yoghurt, het paneermeel, de fijngesnipperde ui, de platte peterselie en peper en zout. Kneed goed door elkaar en vorm er een mooi gehaktbroodje van.
4
Schik het gehaktbrood op een bakplaat en werk af met de tijm en de laurier. Dek af met een vel aluminiumfolie zodat het vlees niet uitdroogt en gaar in de oven gedurende 20 min. Verwijder het vel aluminiumfolie en bak verder gedurende 10 à 15 min tot het gehaktbrood mooi bruin gebakken en gaar is.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 728; energie (kCal): 175; vetten (g): 11,1; verzadigde vetten (g): 4,4; koolhydraten (g): 6,6; suikers (g): 2,3; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 11,8; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 490
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 728; energie (kCal): 175; vetten (g): 11,1; verzadigde vetten (g): 4,4; koolhydraten (g): 6,6; suikers (g): 2,3; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 11,8; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 490
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Butchers Burger | Bio

Delhaize

Butchers Burger | Bio

2 × +/- 300 gr

Bio

+/-€12,36

Gehakt | Kalf

Delhaize

Gehakt | Kalf

+/- 250 gr

+/-€4,46

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Kruiden | Laurierblaadjes

Santa Maria

Kruiden | Laurierblaadjes

2 × 4 gr

€4,18

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Skyr | Yoghurt | Natuur

Arla

Skyr | Yoghurt | Natuur

450 gr

€2,49

Saus | Worcester

Lea & Perrins

Saus | Worcester

15 cl

€3,39

Reeds in je keuken

Mosterd | Originale

Maille

Mosterd | Originale

360 gr

€3,99

Paneermeel

Anco

Paneermeel

200 gr

€0,69

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
+/-€34,34