Delhaize logo
  • MeatloafC

Meatloaf

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

2 op 5
Overig
Hoofdgerecht
MeatloafC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 400 g gemengd gehakt (runds-varken)
  • 50 g paneermeel
  • 1 eetlepel Worcestersaus
  • 2 eetlepels mosterd op oude wijze
  • 2,5 dl natuuryoghurt
  • 10 g verse tijm
  • 5 g laurierblaadjes
  • 10 g platte peterselie
  • 1 ei
  • 1 ui
  • 200 g kalfsgehakt
  • peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min + 35 min gaartijd

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Pel de ui en snipper fijn. Pluk de blaadjes van de peterselie en snipper fijn.
  3. Meng de 2 soorten gehakt, het ei, de mosterd, de worcestersaus, de yoghurt, het paneermeel, de fijngesnipperde ui, de platte peterselie en peper en zout. Kneed goed door elkaar en vorm er een mooi gehaktbroodje van.
  4. Schik het gehaktbrood op een bakplaat en werk af met de tijm en de laurier. Dek af met een vel aluminiumfolie zodat het vlees niet uitdroogt en gaar in de oven gedurende 20 min. Verwijder het vel aluminiumfolie en bak verder gedurende 10 à 15 min tot het gehaktbrood mooi bruin gebakken en gaar is.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 728; energie (kCal): 175; vetten (g): 11,1; verzadigde vetten (g): 4,4; koolhydraten (g): 6,6; suikers (g): 2,3; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 11,8; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 490
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • MeatloafC