Delhaize logo
  • Maskertaart

Maskertaart

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Carnaval,Kinderen
Dessert
Maskertaart

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 100 g abrikozen- of aardbeienconfituur
  • 150 g zachte boter
  • voedingskleurstoffen
  • 1 vetersnoepje
  • minismarties
  • 300 g marsepein
  • 200 g griessuiker
  • 4 eieren
  • snuifje zout
  • een beetje bloemsuiker
  • 200 g zelfrijzende bloem

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Confituur | Abrikoos | Extra
    450 gr
    2,20 €/kg
    €0,99
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    10,20 €/kg
    €2,55
  • Voedingskleurstoffen | Tuben
    3 x 0,6 cl
    147,22 €/l
    €2,65
  • Snoepjes | Veters | Scoubidou
    180 gr
    17,17 €/kg
    €3,09
  • Begin met koken

    1. Kook atlijd onder toezicht van een volwassene.
    2. Verwarm de oven voor op th. 5-6/160°C.
    3. Maak het beslag met de mixerkloppers, roer telkens 1 min. nadat je een nieuw ingrediënt hebt toegevoegd. Begin met het mengen van de zachte boter en de suiker. Doe er dan 2 eieren bij en vervolgens de helft van de bloem. Voeg de 2 overige eieren toe en tenslotte de rest van de bloem en het snuifje zout. Klop nog 1 min.
    4. Bestrijk de wanden van een ovale ovenschotel (26 x 20 cm) met boter en leg een op maat gesneden stuk bakpapier op de bodem. Doe er het beslag in en laat 40 min. in de oven bakken. Laat de taart volledig afkoelen en ontvorm op een snijplank. Laat ze omgekeerd liggen en snij in de vorm van een masker.
    5. Mix de confituur en verwarm in een kleine steelpan. Strijk er de taart volledig mee in.
    6. Kneed de marsepein een beetje zodat hij soepel wordt en leg op een groot stuk bakpapier. Wrijf de deegrol in met bloemsuiker en rol de marsepein helemaal uit. Draai het bakpapier met de marsepein om op de taart en neem het papier weg. Bedek de taart volledig met de marsepein en snij het teveel weg.
    7. Giet een beetje voedingskleurstof op een klein bordje. Dompel er een prop keukenpapier in en dop op de marsepein, kleur en versier naar eigen keuze. Maak met de minismarties de ogen en de mond. Prik het vetersnoepje aan de zijkanten vast om een elastiek te vormen.
    8. Smakelijk en amuseer je!

    Kooktip

    Wanneer je taart bovenaan niet glad is na het bakken, snij het bolle deel dan weg voor je ze omdraait, zo zal ze beter blijven staan.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Carnaval,Kinderen
    Overig
    Alle seizoenen
    Dessert
    • Maskertaart

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Confituur | Abrikoos | Extra
    450 gr
    2,20 €/kg
    €0,99
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    10,20 €/kg
    €2,55
  • Voedingskleurstoffen | Tuben
    3 x 0,6 cl
    147,22 €/l
    €2,65
  • Snoepjes | Veters | Scoubidou
    180 gr
    17,17 €/kg
    €3,09