Marokkaans ovengerecht met roodbaarsfilet en couscous
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Andere
Overig
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 800 g roodbaarsfilet
- 360 ml water
- 1 eetlepel olijfolie
- 240 g couscous
- 1 eetlepel Marokkaanse kruiden
- 40 g rozijnen
- 240 g kikkererwten (uit blik)
- 20 g verse koriander
- 4 eetlepels zure room
- 5 tomaten
- 2 teentjes knoflook
- 300 g miniwortelen
- peper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1981081100228900000
S2008052302194110000
S2003050700096770000
S2021011800496290000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min. + 25 min. gaartijd
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Schil de wortelen. Snijd de roodbaars in stukken. Laat de kikkererwten goed uitlekken en spoel ze nog even onder koud water. Spoel de tomaten en snijd in grove stukken. Versnipper de look.
- Verdeel de wortelen en de look over de ovenschaaltjes, schik daarop de stukken vis, de kikkererwten, de rozijnen en de tomatenblokjes. Kruid met de Marokkaanse kruiden. Pluk de blaadjes koriander en verdeel over de tomatenblokjes.
- Bak gaar in de oven gedurende 25 min. Haal uit de oven en lepel er (een eetlepel per persoon) zure room op.
- Bereid de couscous volgens de verhoudingen op de verpakking. Breng een beetje water aan de kook en voeg toe aan de couscous. Laat rustig al het water opnemen, roer er nog olijfolie door en kruid met peper en zout.
- Serveer de warme schotel met de couscous.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 347; energie (kCal): 82; vetten (g): 1,7; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 9,5; suikers (g): 2,7; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 6,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 639,68
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1981081100228900000
S2008052302194110000
S2003050700096770000
S2021011800496290000
Laad nog 4 producten