Recept zoekresultatenManti: kleine lamsravioli
Delhaize logo
  • Manti: kleine lamsravioli

Manti: kleine lamsravioli

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Lunch
Manti: kleine lamsravioli

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g bloem
  • olijfolie
  • 2 soeplepels sumak in poeder
  • 200 g turkse natuuryoghurt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 scheut wijnazijn
  • 1 koffielepel kaneelpoeder
  • 100 g kikkererwten in blik
  • 250 g lamsschouder in sneetjes (zonder been)
  • 6 soeplepels water
  • 1 ei
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min.

  1. Doe de bloem in een schotel en maak een kuiltje in het midden. Breek het ei. Voeg water toe en kneed snel. Maak een bol. Bedek hem met een vochtige doek en laat gedurende 30 minuten rusten.
  2. Rol het deeg uit met een deegrol op een werkvlak bestrooid met bloem of doe dit door middel van een pletpers. Snijd in blokjes van 5 cm.
  3. Snij het vlees in stukken en hak ze in de keukenrobot met de uitgelekte kikkererwten, azijn en kaneel. Mix. Giet de vulling in een slakom, voeg zout en peper toe en meng.
  4. Plaats 1 koffielepel vulling in het midden van elk blokje. Maak de randen nat met water en vorm pakketjes met vier hoeken. Knijp de randen samen om het deeg vast te maken.
  5. Stoom de manti's gedurende 15 à 20 minuten, naargelang de dikte van het deeg.
  6. Schil de look en vermaal hem. Meng de look met de yoghurt, voeg zout en peper toe.
  7. Op het bord: verdeel de manti's over het bord. Voeg een lepel yoghurtsaus toe in het midden. Bestrooi met sumak en giet er wat olijfolie over.

Kooktip

Maak van de raviolideeg een succes:
Laat het deeg 30 minuten rusten alvorens het uit te rollen, zodat het de juiste elasticiteit krijgt.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Lente
Lunch
  • Manti: kleine lamsravioli