Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Delhaize logo
  • 00:00
    -06:06
  • Mangostronk

Mangostronk

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

3 op 5
Andere
Kerst
Dessert
Mangostronk

Ingrediënten voor 7 Porties

7 Porties
  • 4 eieren
  • 1 limoen
  • 1 rol deeg met roodgekleurde suiker
  • 40 g kokosnootschilfers
  • 1 rijpe mango
  • 30 g gedroogde mango
  • 1 snuifje zout
  • 20 cl vloeibare room
  • 300 g witte chocolade
  • bloemsuiker
  • 50 g griessuiker
  • 50 g gezeefd aardappelmeel
  • 1/2 koffielepel citroenschil bio
  • 50 g gezeefde bloem
  • 100 g fysalissen

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min.

  1. Laat de oven voorverwarmen tot 6 / 180°C. Klop het eigeel met de suiker. Voeg er de bloem, het aardappelzetmeel en de geraspte schil bij. Klop het eiwit stijf en doe het bij het deeg. Giet het deeg op de ovenplaat bedekt met bakpapier en laat 10 min bakken. Haal uit de vorm op een handdoek bestrooid met bloemsuiker. Rol de taart onmiddellijk tot boomstam met behulp van de handdoek. Laat lauw worden en ontrol.
  2. Mix de gedroogde mango fijn met de room in een kleine kookpot. Voeg er de in stukjes gebroken witte chocolade en de room bij. Laat smelten au bain-marie. Giet in de mengkom, die je in een andere mengkom met ijsblokjes zet, en klop 10 min tot de mengeling volledig afgekoeld is.
  3. Schil de mango en snijd hem in fijne schijfjes.
  4. Leg de mangoschijfjes op het deeg. Smeer 2/3 van de ganache uit en keer de stronk om met behulp van de handdoek. Doe de rest van de ganache op de stronk. Versier met kokosnootschilfers, citroenschil en sterretjes die je uit het met de deegrol uitgerolde rodesuikerdeeg snijdt. Zet in de koelkast tot je de stronk opdient.

Kooktip

Als je eieren op kamertemperatuur zijn, kun je de eiwitten gemakkelijker opkloppen tot sneeuw.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • 00:00
    -06:06
  • Mangostronk