Recept zoekresultatenMakreelfilet en rabarberchutney
Delhaize logo
  • Makreelfilet en rabarberchutneyC

Makreelfilet en rabarberchutney

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Makreelfilet en rabarberchutneyC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 300 g rabarberstengels
  • 1 eetlepel ciderazijn
  • 200 g rietsuikerpoeder
  • 1/2 koffielepel gemberpoeder
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 koffielepel geplette roze peper
  • 4 makreelfilets

Begin met koken

Bereidingstijd: Voorbereiding + kooktijd: 20 min.

  1. Verwijder de voetjes van de rabarberstelen. Snij de stelen in stukken van 1 cm.
  2. Giet de rabarber in een kookpan met de ciderazijn, het rietsuikerpoeder en de gemberpoeder. Laat 20 min. koken op een zacht vuur.
  3. Laat de rabarber uitlekken en vang het sap op.
  4. Hak de sjalot fijn en fruit hem 5 minuten in de olijfolie.
  5. Doe het kooksap van de rabarber erbij. Doe er zout en peper op en laat op matig vuur doorkoken totdat het vocht tot 1/3 is ingekookt.
  6. Doe de uitgelekte rabarber en de geplette roze peper erbij.
  7. Verwijder de centrale graat van de makreelfilets.
  8. Doe zout en peper op de filets.
  9. Olie het vel van de makreel in en grill de filets met de velzijde langs onder gedurende 5 minuten.
  10. Zet het deksel erop en laat nog 3 minuten voortbakken op een zacht vuur.
  11. Dien de makreel op met de chutney en eventueel met voorgekookte volle tarwe.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 865; energie (kCal): 207; vetten (g): 7,2; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 25,7; suikers (g): 25; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 9,9; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 586,64
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Zomer
Hoofdgerecht
  • Makreelfilet en rabarberchutneyC