Makoudé met kip
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Eindejaar,Student,Vlees - minder dan 3€
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 12 kleine eieren (« M »)
- 15 cl melk
- 50 g oud broodkruim
- 1 vetarm gevogeltebouillonblokje
- 350 g kipfilet
- 3 eetlepels gehakte bladpeterselie
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 peper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1992101300101700000
F2012072600860300000
F2019081300042380000
F1986053100316200000
Laad nog 3 producten
Begin met koken
- Kook 2 eieren hard (reken 9 min. vanaf het kookpunt).
- Laat het brood in de melk weken.
- Breng 50 cl water met het verkruimelde bouillonblokje aan de kook. Leg er de in 4 gesneden kipfilets in. Laat 5 min. sudderen. Giet af, maar bewaar het kookvocht.
- Klop de 10 overige eieren los. Voeg de grofgehakte kip toe, het uitgeknepen en verkruimelde brood, de peterselie en de gehakte, hardgekookte eieren. Meng goed en kruid lichtjes met peper en zout.
- Verwarm de olie in een middelgrote pan met antikleefbodem. Giet er de bereiding in, dek af en laat 15 à 20 min. op heel zacht vuur bakken tot de bovenkant bijna gestold is. Zet het deksel op de pan, hou de twee goed vast en draai in één keer om. Laat de omgedraaide makoudé van het deksel in de pan glijden, en laat nog 5 min. bakken.
- Prik met een houten brochettestokje verschillende keren in de makoudé en giet er langzaam 8 cl warme bouillon over. Dek af en laat, van het vuur, nog 5 min. rusten.
- Serveer warm of koud met een slaatje en citroenpartjes.
Kooktip
Je kan wat komijn aan de geklopte eieren toevoegen.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 611; energie (kCal): 146; vetten (g): 8,3; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 4,1; suikers (g): 1; vezels (g): 1; eiwitten (g): 13,9; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 451,14
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Eindejaar,Student,Vlees - minder dan 3€
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1992101300101700000
F2012072600860300000
F2019081300042380000
F1986053100316200000
Laad nog 3 producten