Recept zoekresultatenMaki van zalm met appelgembercrème
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:51
  • Maki van zalm met appelgembercrème

Maki van zalm met appelgembercrème

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Kerst
Lunch
Maki van zalm met appelgembercrème

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g gerookte zalm
  • 1 zure appel, bijv. Elstar
  • 1/4 bussel lente-uitjes
  • 1/3 bot platte peterselie
  • 4 cm verse gember
  • 125 g zure room
  • 5 norivellen
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Gerookte Zalm | Schots | -25%zout
    140 gr
    47,07 €/kg
    €6,59
    Afhaling vanaf 20/01
  • Appels | Elstar | Verpakt
    800 gr
    2,61 €/kg
    €2,09
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
  • Bladpeterselie Verpakt
    100 gr
    13,50 €/kg
    €1,35
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min + 1u rusttijd

    1. Schil en rasp de gember. Pluk de blaadjes peterselie, houd er enkele apart voor de afwerking en hak de rest grof. Verwijder het groen van de lenteuitjes en hak het wit zeer fijn. Spoel de appel en snijd in 4 partjes. Verwijder het klokhuis, snijd de partjes in fijne plakjes en vervolgens in dunne staafjes
    2. Meng de zure room, de gember, de platte peterselie en bijna alle staafjes appel. Kruid met peper en zout.
    3. Schik een sneetje zalm op een norivel en snijd de overtollige zalm weg, blijf minimum 1 cm van de rand. Bestrijk de zalm met de zure roomappelmengeling. Rol het vel op en bestrijk de laatste cm met wat water zodat de uiteinden goed plakken. Rol de maki in een vel vershoudfolie, span goed aan en laat minimum 1 u rusten in de ijskast.
    4. Net voor je de maki serveert, snijd je hem met een scherp mes in plakjes van 2 à 3 cm. Plaats de maki rechtop op een bord en werk af met enkele resterende appelstaafjes, lente-ui en een paar blaadjes fijngesnipperde peterselie.

    Kooktip

    De exotische toets.
    Prikkel de smaakpapillen van je gasten door een exotisch ingrediënt aan je klassieke combinatie(s) toe te voegen. Op dit bordje gaat zeewier met de eer lopen. Geen zure, zoete, zoute of bittere smaak maar umami. Umami versterkt de speekselafscheiding en versterkt daardoor alle andere smaken. Umami komt van nature voor in ingrediënten die glutamaat bevatten zoals tomaten, champignons en belegen kaas.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Japans
    Andere
    Kerst
    Diner
    Alle seizoenen
    Lunch
    • 00:00
      -00:51
    • Maki van zalm met appelgembercrème

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Gerookte Zalm | Schots | -25%zout
    140 gr
    47,07 €/kg
    €6,59
    Afhaling vanaf 20/01
  • Appels | Elstar | Verpakt
    800 gr
    2,61 €/kg
    €2,09
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
  • Bladpeterselie Verpakt
    100 gr
    13,50 €/kg
    €1,35