Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenMadras curry met kip en basmatirijst
Delhaize logo
  • Madras curry met kip en basmatirijst

Madras curry met kip en basmatirijst

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Madras curry met kip en basmatirijst

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 My Menu "Curry Madras" kookkit
  • 1 pak blokjes kipfilet (+- 400 g)
  • 300 g basmatirijst
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 bussel koriander
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Curry Madras | Maaltijdbox
    1 st
    4,99 €/st
    €4,99
  • Kippenfiletblokjes
    +/- 400 gr
    +/-11,25€/kg
    +/-€4,50
    Afhaling vanaf 25/01
  • Rijst | Volkoren | Langkorrel
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 10 min. bereiding

    1. Maak de groenten schoon. Pel en snipper de ui, snij de paprika in reepjes, de tomaten in grove stukken en de bloemkool in kleine roosjes.
    2. Halveer de peper, verwijder de zaadjes en hak de peper fijn. Pers de limoen.
    3. Bak de kipblokjes in een wok of braadpan met olijfolie op een hoog vuur. Zijn ze goudbruin gebakken? Voeg dan de gesnipperde ajuin toe en stoof 2 min. op een matig vuur. Voeg de in reepjes gesneden paprika, in stukjes gesneden tomaat, roosjes bloemkool en de ontpitte en fijngehakte peper toe. Bak al roerend zo’n 4 min. op een hoge temperatuur.
    4. Voeg de currypasta toe en meng 2 minuten. Voeg daarna de kokosmelk toe. Breng het gerecht aan de kook, dek af en laat nog 10 minuten sudderen op een laag vuur.
    5. Kook tegelijkertijd de rijst volgens de instructies op de verpakking.
    6. Voeg het limoensap toe aan de curry en dien ‘m goed warm op. Serveer met rijst en bestrooi naar smaak met koriander.

    Tip:Voeg het limoensap niet toe aan de saus, maar serveer een kwartje limoen bij elk bord. Zo kan iedereen het naar eigen smaak toevoegen.

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Hoofdgerecht
    • Madras curry met kip en basmatirijst

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Curry Madras | Maaltijdbox
    1 st
    4,99 €/st
    €4,99
  • Kippenfiletblokjes
    +/- 400 gr
    +/-11,25€/kg
    +/-€4,50
    Afhaling vanaf 25/01
  • Rijst | Volkoren | Langkorrel
    Dit product is niet meer beschikbaar