Recept zoekresultatenMaatlijdbouillon met balletjes en spelt
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:52
    A
  • Maatlijdbouillon met balletjes en spelt

Maatlijdbouillon met balletjes en spelt

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Lactose vrij
Hoofdgerecht
Maatlijdbouillon met balletjes en speltA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 pompoen
  • 1 grote wortel
  • 1 grote ui
  • 200 g spelt
  • 3 l water
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 teentje look
  • 1/2 koffielepel zwarte peperbolletjes
  • 1/2 kl korianderbolletjes
  • enkele takjes koriander
  • peper en zout
  • 280 g biokippenworsten
  • 1 wortelpeterselie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • ButternutBlokjes| Bio
    450 gr
    3,53 €/kg
    €1,59
  • Wortelen
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
  • Graan | Spelt | Bio
    250 gr
    8,60 €/kg
    €2,15
  • Kruidentuiltje
    20 gr
    77,50 €/kg
    €1,55
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 20 min. kooktijd

    1. Schil de pompoen, de wortelpeterselie en de wortel. Snijd deze laatste in schijfjes en snijd de pompoen in blokjes. Doe ze in een stoofpan met de in plakjes gesneden ui, het kruidentuiltje, het hele gepelde teentje knoflook, de peper, de koriander, 2 l water en zout. Breng aan de kook en laat 20 min. sudderen.
    2. Kook de spelt intussen met 1 l water, volgens de instructies op de verpakking.
    3. Verwijder het vel van de worsten en rol ze tot balletjes. Doe ze in de bouillon en laat nog 5 min. doorkoken.
    4. Laat de spelt uitlekken, voeg hem toe aan de bouillon en breng verder op smaak. Dien heel warm op, afgewerkt met koriander.

    Kooktip

    Bewaar alle schillen en resten biogroenten in de koelkast. Zodra je er genoeg hebt, kun je ze in water koken en de bouillon daarna filteren. Gebruik deze bouillon voor je soepen en stoofgerechten of vries hem in.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 145; energie (kCal): 34; vetten (g): 0,8; verzadigde vetten (g): 0,2; koolhydraten (g): 4,1; suikers (g): 0,4; vezels (g): 1; eiwitten (g): 2,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 396,44
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Lactose vrij
    Winter
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -00:52
      A
    • Maatlijdbouillon met balletjes en spelt

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • ButternutBlokjes| Bio
    450 gr
    3,53 €/kg
    €1,59
  • Wortelen
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
  • Graan | Spelt | Bio
    250 gr
    8,60 €/kg
    €2,15
  • Kruidentuiltje
    20 gr
    77,50 €/kg
    €1,55
  • Deze recepten kan je ook leuk vinden