Recept zoekresultatenMaatjes met posteleinolie, rolmopssaus en wodkagranita
Delhaize logo
  • 00:00
    -03:39
  • Maatjes met posteleinolie, rolmopssaus en wodkagranita

Maatjes met posteleinolie, rolmopssaus en wodkagranita

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Kerst
Lunch
Maatjes met posteleinolie, rolmopssaus en wodkagranita

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 maatjes
  • 12 gezouten ribblechips
  • 1 koffielepel rietsuikersiroop
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel wodka
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 50 g mascarpone
  • 50 g mayonaise
  • 50 g gerookte haringkuit
  • 100 g rolmops (uitgelekt gewicht)
  • 100 g postelein (of waterkers)
  • 8 miniblini's

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • 2 Haringmaatjes | Met ui
    150 gr
    19,93 €/kg
    €2,99
    Afhaling vanaf 29/01
  • Chips | Ribbled | Zout
    200 gr
    7,75 €/kg
    €1,55
  • Sap | Citroen
    25 cl
    1,48 €/l
    €0,37
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min + 1u vriestijd

    1. Meng de wodka, het citroensap, 0,5 dl water en de suikersiroop op een vierkant bord. Laat het minstens 1 u in de diepvries opstijven.
    2. Hak de rolmops fijn en meng hem met de mayonaise. Giet het mengsel door een puntzeef en voeg de mascarpone toe. Breng op smaak met peper en zout en zet de saus in de koelkast.
    3. Houd een beetje postelein opzij en mix de rest met de olijfolie tot het een homogeen mengsel wordt.
    4. Verwarm voorzichtig de blini’s voor het opdienen. Verwijder de staart van de maatjes en leg ze in het midden van de borden. Leg er 3 kleine hoopjes gerookte haringkuit rond en spuit 3 kleine hoopjes rolmopssaus op het bord met behulp van een spuitzak. Leg er de chips bovenop. Voeg 2 blini’s per bord toe.
    5. Schraap de wodkagranita met een vork van het bord en voeg er een beetje van toe op elk bord. Versier het bord met de overblijvende posteleinblaadjes, posteleinolie en dien meteen op.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Noors
    Andere
    Kerst
    Diner
    Alle seizoenen
    Lunch
    • 00:00
      -03:39
    • Maatjes met posteleinolie, rolmopssaus en wodkagranita

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • 2 Haringmaatjes | Met ui
    150 gr
    19,93 €/kg
    €2,99
    Afhaling vanaf 29/01
  • Chips | Ribbled | Zout
    200 gr
    7,75 €/kg
    €1,55
  • Sap | Citroen
    25 cl
    1,48 €/l
    €0,37