Recept zoekresultatenMaaltijdsoep met chili
Delhaize logo
  • Maaltijdsoep met chili

Maaltijdsoep met chili

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Soepen
Maaltijdsoep met chili

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 blik gepelde tomaten in blokjes (400 g)
  • 1 vetarm visbouillonblokje
  • 1 ui
  • 250 g rundergehakt niet bereid
  • 1 blikje rode bonen (240 g, uitgelekt gewicht)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 knoflookteentje
  • 1 koffielepel gemalen koriander
  • 1 koffielepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel gehakte verse koriander
  • 1 cupje tomatenpuree (70 g)
  • 1/2 kl chilipoeder
  • cheddar om erbij te serveren
  • zout

Begin met koken

  1. Verwarm de olie in een stoofpot. Bak er de gehakte ui en het rundergehakt in aan. Roer en breek het vlees in kleine stukjes met behulp van een spatel.
  2. Voeg, wanneer alles mooi bruingebakken is, het geperste knoflookteentje en de specerijen toe, meng 1 min., doe er de gepelde tomaten bij. Vul het lege blik met warm water en voeg het water toe aan de bereiding. Doe dit 3 x. Doe er de verkruimelde bouillonblokjes en de tomatenpuree bij, zet een deksel op de pot en laat 15 min. sudderen op zacht vuur.
  3. Giet de rode bonen af, spoel ze goed onder koud water en voeg ze toe aan de bereiding. Laat nog 2 min. sudderen.
  4. Breng op smaak met peper en zout en voeg de gehakte koriander toe.
  5. Serveer heel warm met grofgeraspte cheddar en knapperig brood.

Kooktip

Zet ook het flesje Tabasco op tafel: de liefhebbers van pikant kunnen zelf enkele druppels toevoegen.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Winter
Soepen
  • Maaltijdsoep met chili