Recept zoekresultatenMaaltijdsalade met aardappelen en pancetta
Delhaize logo
  • Maaltijdsalade met aardappelen en pancetta

Maaltijdsalade met aardappelen en pancetta

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Maaltijdsalade met aardappelen en pancetta

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g krieltjes
  • 140 g fijnproeverssla
  • 100 g pancetta (=1 pak)
  • 50 g diepgevroren erwtjes bio
  • 12 kleine augurken
  • 6 eieren
  • 4 el olijfolie
  • 3 takjes tijm
  • fleur de sel
  • peper
  • 3 eieren (voor de mayonaise)
  • 7 dl zonnebloemolie (voor de mayonaise)
  • 30 g mosterd (voor de mayonaise)
  • 10 cl witte wijnazijn (voor de mayonaise)
  • 6 sprietjes bieslook (voor de mayonaise)
  • peper en zout (voor de mayonaise)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Krielaardappelen
    1 kg
    2,05 €/kg
    €2,05
  • Sla | Fijnproever | Maxi pack
    300 gr
    6,50 €/kg
    €1,95
  • PANCETTA
    100 gr
    22,50 €/kg
    €2,25
  • Erwten | Bio
    450 gr
    2,87 €/kg
    €1,29
  • Serveer met

    Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min.

    1. Verwarm de oven voor op 140°C. Leg de pancetta open, op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bak ze krokant in de oven gedurende ongeveer 30 minuten.
    2. Kook de krieltjes in gezouten kokend water gedurende 15 minuten. Giet ze af en snijd ze in 2. Bak de stukken in een pan met de helft van de olijfolie en kruid ze met tijm, peper en fleur de sel.
    3. Kook de eieren 7 minuten in kokend water, leg ze in ijswater en pel ze. Houd de eitjes apart.
    4. Blancheer de erwtjes 1 minuut in gezouten kokend water en schrik ze in ijswater.
    5. Maak de mayonaise: voeg 2 volledige eieren, 1 eidooier, en de rest van de ingrediënten in een maatbeker en plaats er de staafmixer in. Mix en breng geleidelijk de mixer naar boven zo bekom je een gladde mayonaise.
    6. Doe de fijnproeverssla in een mengkom en breng ze op smaak met de rest van de olijfolie, peper en zout. Voeg er de erwtjes, de pancetta, de gebakken krieltjes en de augurken aan toe. Meng alles door elkaar en werk de salade af met de eitjes die je doormidden snijdt.
    7. Serveer met mayonaise.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    • Maaltijdsalade met aardappelen en pancetta

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Krielaardappelen
    1 kg
    2,05 €/kg
    €2,05
  • Sla | Fijnproever | Maxi pack
    300 gr
    6,50 €/kg
    €1,95
  • PANCETTA
    100 gr
    22,50 €/kg
    €2,25
  • Erwten | Bio
    450 gr
    2,87 €/kg
    €1,29
  • Serveer met