Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenLychees met roséchampagne, munt en zwarte peper
Delhaize logo
  • Lychees met roséchampagne, munt en zwarte peperC

Lychees met roséchampagne, munt en zwarte peper

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Dessert
Lychees met roséchampagne, munt en zwarte peperC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g verse lychees
  • 50 cl goed gekoelde roséchampagne brut
  • 10 cl rietsuikersiroop
  • 2 koffielepels zwarte peperkorrels
  • 1 handvol muntblaadjes

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min. (+ 4 u rusttijd)

  1. Pel en ontpit de lychees. Snij het vruchtvlees in stukjes, doe ze in een schaal en voeg 2/5 champagne toe, de rietsuikersiroop, de peper en de gehakte munt. Dek af en laat enkele uren in de koelkast rusten. Sluit de champagnefles zo goed mogelijk terug af en zet ze ook koud.
  2. Verdeel de bereiding, net voor het serveren, over coupes en vul aan met champagne. Dien meteen op.

Kooktip

Dit recept kan zeker ook met een degelijke cava of prosecco rosé bereid worden.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 495; energie (kCal): 118; vetten (g): 0,3; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 19; suikers (g): 17,6; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 1,3; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 296,18
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • Lychees met roséchampagne, munt en zwarte peperC