Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenLuxeslaatje van 8 soorten groenten en kreeft
Delhaize logo
  • Luxeslaatje van 8 soorten groenten en kreeftA

Luxeslaatje van 8 soorten groenten en kreeft

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Lunch
Luxeslaatje van 8 soorten groenten en kreeftA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 zoete 'Little Gem'-harten
  • peper en zout
  • 1 sneetje ganzenleverpastei
  • 50 g minimaïs
  • 50 g wortelen
  • 50 g miniasperges
  • 50 g broccoliroosjes
  • 50 g radijzen
  • 50 g sluimererwten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 stronkjes fijnproeverswitloof
  • 3 verse vijgen
  • 1/2 citroen (het sap)
  • 2 sneetjes stokbrood
  • enkele takjes dille
  • 5 cl olijfolie
  • 1 kreeft (voorgekookt)

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min

  1. Schil de wortelen en snijd alle groenten in stukken.
  2. Blancheer de minimais, de asperges, de sluimererwten, de broccoliroosjes en de wortelen 2 min in gezouten water en laat ze meteen schrikken in ijswater zodat ze hun kleur behouden.
  3. Trek de sneden brood in stukken en bak krokant in 1 el olijfolie.
  4. Haal het vlees uit de kreeft en snijd in mooie stukken. Bewaar ook de scharen en enkele pootjes.
  5. Snijd de ganzenleverpastei in blokjes.
  6. Snijd de vijgen in kwartjes.
  7. Maak een vinaigrette van 5 cl olijfolie, het citroensap, peper en zout.
  8. Doe de groenten in een mooie kom of schaal en giet er de vinaigrette over.
  9. Schik de vijgen, de croutons, de stukken kreeft en de blokjes ganzenleverpastei erbij, werk af met enkele takjes dille en dien meteen op.

Kooktip

Hoe knapperiger de groenten, hoe lekkerder. Kook ze dus al dente.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 537; energie (kCal): 128; vetten (g): 5,5; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 12,1; suikers (g): 6,1; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 6,5; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 463,87
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • Luxeslaatje van 8 soorten groenten en kreeftA