Lunguine met Champignons en Evitaz
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Recepten voor elke dag
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 Porties
- 3 bakjes paddenstoelen 'seizoensmix'
- 2 sjalot
- 2 eetlepels citroensap
- 500 g linguine
- 1 dl olijfolie
- 30 g boter
- 12 grote salieblaadjes
- 1 teentje knoflook
- peper en zout
- 150 g Etivaz
Begin met koken
Bereidingstijd + kooktijd: 20 min.
- Verwarm een grote kookpot gezouten water en kook er de pasta ‘al dente’ in.
- Maak intussen de paddenstoelen schoon (zonder water, wrijf ze gewoon met keukenpapier) en snijd de grootste in 2. Hak de sjalotjes, het teentje knoflook en de helft van de salie fijn. Fruit alles op een vrij hoog vuur, in een grote sauteerpan met de olie en de boter. Besprenkel met citroensap; kruid met zout en peper.
- Voeg de uitgelekte pasta en de rest van de gehakte salie toe in de sauteerpan. Meng goed en dien meteen op, met de geraspte Etivaz.
Kooktip
Wil je meer saus op je pasta? Voeg een kleine pollepel van het kookvocht van de pasta toe in de sauteerpan.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Recepten voor elke dag
Herfst
Hoofdgerecht